Реклама / Ads
8| 4278 |03.03.2019 НОВИНИ

Темите при посещението на Медведев - енергетика, икономика и туризъм

.
Дмитрий Медведев
Засилени мерки за сигурност в столицата в навечерието на официално посещение на руския премиера Дмитрий Мдеведев у нас, с който ще пристигнат и ключови министри, предава БТВ.
 

Това ще бъде второто му посещение в България - за първи път Медведев посети страната ни през 2008-ма година като част от тогавашната делегацията на президента Владимир Путин.

Посещението на Медведев ще бъде два дни, в които ще се види с колегата си Бойко Борисов и с президента Румен Радев. Официално обявените теми между българската и руската страна са енергетика, икономиката и туризъм. 

 

С делегацията на председателя на руското правителство Дмитрий Медведев в София ще пристигнат ключови министри, които работят с България. “Ще бъдат подписани няколко документа, в това число и двустранно споразумение за социално осигуряване”, каза н.пр. Анатолий Макаров, извънреден и пълномощен посланик на Русия в България. Той отбеляза, че едва ли ще има подписване по газовите проекти, понеже е рано. „Да не пришпорваме събитията. Мисля че в бъдеще това е възможно, едва ли при това посещение. Ако има желание, значи ще има и резултат. И честит празник на братска  България!”, заяви Макаров.

 

По време на официалното посещение ще бъдат обсъдени актуални въпроси на търговско-икономическите отношения, на инвестициите, от научно-техническата област, културно-хуманитарни въпроси, както и осъществяването на съвместни проекти в енергетиката, промишлеността, селското стопанство, туризма.

 

В делегацията на Медведев ще бъдат включени представители и на руския бизнес. „Аз не си спомням Медведев да е ходил досега на важно посещение. За мен Русия изпраща това послание - ето това вие заслужавате, това ниво вие заслужавате”, каза Бойко Ноев, дипломат и бивш военен министър.

 

При предишното си посещение преди 11 години Дмитрий Медведев идва у нас като първи вицепремиер от делегацията на Владимир Путин и председател на съвета на директорите на „Газпром”. Именно тогава в София беше подписан договорът за изграждането на „Южен поток”.

Във вторник Дмитрий Медведев и Бойко Борисов ще открият туристически форум. Ще бъдат подписани и конкретни документи. Тяхното съдържание засега се пази в тайна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4179 |01.03.2019 Променят организацията на движението в София за посещението на Медведев . 2| 3939 |01.03.2019 Започва официалната част от посещението на генералния секретар на НАТО . 7| 4542 |28.02.2019 Медведев идва в България, среща се с премиера . 13| 4350 |25.02.2019 Руският премиер Медведев ще е в България на 4 и 5 март

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads