Реклама / Ads
1| 4588 |27.07.2008 НОВИНИ

Температурите в Банско - като доклад на ЕК

.
Зима посред лято - така синоптиците определят температурите по планините за днес. Заседанието на тройната коалиция, което се провежда в Банско, акумулира повече жега от ниските градуси навън.
 

 

Премиерът Сергей Станишев, който ръководи заседанието на тройната коалиция в Банско, възложил на министрите Михаил Миков, Миглена Тачева и Гергана Грънчарова да предложат мерки за разрешаване на проблемите в областта "Правосъдие и вътрешен ред". Те трябва да са готови с тях до тази сутрин, за да ги връчат на Станишев, който пък ще ги представи на заключителната пресконференция след обяд.

И през днешния ден в Банско продължава разширеното заседание на политическия съвет на управляващата коалиция БСП-НДСВ-ДПС, министрите, ръководствата на трите партии и председателите на парламентарните групи и комисии от мнозинството.

През втория ден предмет на обсъждане е проектобюджетът за 2009 г., както и мерките по изпълнението на препоръките от докладите за България на ЕК. Проект на финансовото министерство предвижда акцизите върху безоловния бензин и газьола да не се вдигат през 2009 г. и 2010 г. Ако предложенията се приемат, акцизът върху цигарите от догодина ще скочи с 29.4%. Промени в данъците върху доходите и бизнеса няма да има.

На заседанието днес предстои още анализ на изпълнението на решенията, взети от представителите на трите партии в Катарино през май т.г.

Frognews.bg напомня, че вчера в Банско вицепремиерът Меглена Плугчиева  оповести, че спирането на парите за пътища може и да е временно, защото всъщност парите по оперативна програма "Транспорт" не били спрени, а зависели от ремонта и оздравяването на Пътния фонд, основен получател на средствата за пътища по предприсъединителните програми. Междувременно коалицията взе решение за създаване на работна група, която до септември трябва да се произнесе агенция или ново министерство ще отговарят за изразходването на парите от ЕС в България. Парите по проектите, които все още се изпълняват по предприсъединителните програми, мцу ще се плащат от националния бюджет.

Покрай усилената работа на политиците така и не им остана време за освежителни разходки из природата край Банско. Малцина обаче съжаляват за това, защото градусите в планината са почти като тон на доклад на ЕК. Днес метеорологичният сайт Sinoptik.bg предвижда едва 3 градуса над нулата за региона.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 5010 |25.07.2008 Кабинетът да внесе доклад за инфлацията до октомври . 8| 4797 |24.07.2008 Тройната коалиция се събира в Банско да разпределя бюджетни пари . 0| 5180 |23.07.2008 ДОКЛАДЪТ НА ЕК . 6| 4507 |22.07.2008 Македонците се ожалват заради нашия доклад

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads