Реклама / Ads
0| 5546 |25.07.2024 НОВИНИ

Тенденцията за август е да бъде сухо и топло. Кога спира да вали?

.
Източник: личен архив
В следобедните часове в Западна България се очаква да преобладава слънчево време. По Черноморието ще вали и гърми и в следобедните, и във вечерните часове, заяви в "Денят започва" Анастасия Кирилова, синоптик от НИМХ.
 

По думите ѝ днес се очакват значителни валежи в североизточните райони от страната - гръмотевични бури и градушки.

 

"Утре вече фронтът отминава, сутринта времето няма да е подходящо за плаж, очакват се слаби превалявания. През новата седмица ни очакват температури между 33 и 38 градуса", допълни Анастасия Кирилова.


В началото на август вероятността за валежи е малка, тенденцията за август е времето да бъде сухо и топло.







Пълната прогноза на НИМХ

 

Със слаб до умерен вятър от запад-северозапад ще прониква по-хладен въздух и максималните температурите ще бъдат между 27° и 32°, в София - 27°, в Североизточна България - около 25°.

 

Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, на места интензивни, валежи от дъжд, гръмотевични бури и градушки. През деня в западните райони облачността ще намалее и ще преобладава слънчево време.

 

По Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни, на места интензивни, валежи от дъжд и гръмотевици. Ще има условия за градушки. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са от 27° до 30°. Температурата на морската вода е 28°-29°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.







В планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Ще има условия за градушки. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 18°, на 2000 метра - около 15°.

 

В петък в Западна България ще бъде предимно слънчево. В Източна ще продължи да се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Вятърът ще е от север-северозапад в източните райони - умерен. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°.

В събота вятърът ще отслабне. Ще бъде предимно слънчево, с развитие на купеста облачност над Източна България, където все още на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Дневните температури ще започнат да се повишават.

 

В неделя и понеделник ще бъде слънчево, а затоплянето ще продължи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2228 |25.07.2024 Овладяха пламъците на границата България - Гърция . 0| 2194 |25.07.2024 В търсене на консенсус преди изборите в САЩ: Министрите на финансите от Г-20 се събират в Рио де Жанейро . 6| 2333 |25.07.2024 ISW: Условията и времето все още не са узрели за преговори между Русия и Украйна . 1| 2394 |24.07.2024 Нетаняху пред американския Конгрес: САЩ и Израел трябва да останат единни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads