Реклама / Ads
3| 4301 |10.08.2021 НОВИНИ

Теория на Орбан: Хората от Западна Европа може да почнат да бягат към Източна

.
Виктор Орбан
Премиерът на Унгария Виктор Орбан заяви, че много християнски, консервативни семейства, които са започнали да мислят, че Западна Европа вече не е достатъчно безопасна, се преместват в Унгария. „Бъдещето в Западна Европа е нестабилно“, каза премиерът пред американския телевизионен канал Fox News, добавяйки, че „не можем да изключим бъдеще в европейската история, когато ще има нова миграция от Запад на Изток в рамките на Европа“.
 

Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан се срещна с Тъкър Карлсън, един от най-популярните водещи в американския праймтайм, за да обсъдят няколко належащи въпроса, съобщи "Фокус".


Започвайки с темата за миграцията, премиерът Орбан заяви, че спирането на мигрантите, които не са имали никакво разрешение да влизат на територията на Унгария през 2015 г., е „единственото разумно поведение“. „Не можете да кажете просто, добре, това е хубава страна, бих искал да дойда тук и да живея тук, защото ще имам по-хубав живот. Не е човешко право да идвате тук. Няма как, защото това е нашата земя. Това е нация, това е общност [със] семейства, историческа традиция, език“, каза Орбан. Според унгарския премиер, много европейски държави са решили да отворят нова глава в своята история. Те го наричат „ново общество“, което е постхристиянски, постнационален конструкт. Те твърдо вярват, че е добре, ако различни общности, мюсюлмани и християни, са смесени.


„Резултатът от това няма да е добър. Няма отговор, дали ще бъде добро или лошо, но мисля, че е много рисковано и шансовете нещата да не тръгнат на добре, а много на зле, са очевидни. И всяка нация има право да поеме този риск или да отхвърли този риск. Ние, унгарците, решихме да не поемаме риска да объркваме обществото си. Това е причината да атакуват Унгария толкова силно“, категоричен е Орбан. Тъкър Карлсън припомни, че президентът на САЩ Джо Байдън нарече унгарския премиер „тоталитарен разбойник“ в предизборната си кампания миналата година. В отговор на прословутата забележка, Орбан отбеляза, че много унгарци са реагирали, като са попитали „Кой е този човек, който казва това?“ „Добре, той е президент на Съединените щати, така че трябва да го вземем насериозно. Но така или иначе той е човек, който не говори нашия език и има много ограничени познания за Унгария“, посочи министър-председателят, добавяйки, че забележката на Байдън е „лична обида за всички унгарци “.


Според Орбан причината Байдън да отдели Унгария и Полша е техният успех. „Западните либерали не могат да приемат, че вътре в западната цивилизация има консервативна национална алтернатива, която е по-успешна в ежедневието от либералните“, каза премиерът, наричайки Унгария пример за факта, че една страна, основана на традиционните ценности, националната идентичност и християнството би могла да бъде успешна и понякога дори по-успешна от ляво либерално правителство. Анализирайки настоящите тенденции и гледайки в бъдещето.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 10962 |09.08.2021 Бабикян: Явно хората по площадите са протестирали за повече арогантност в политиката . 19| 15087 |08.08.2021 Веселина Седларска: Хората очакваха да няма повече султански модел, но се появиха копия на Борисов . 1| 3422 |05.08.2021 Стефан Янев в Старосел: Присъствието ми тук е израз на държавата – централната власт да бъде близо до хората . 16| 3402 |04.08.2021 Премиерът Янев: Хората имат право да знаят кой определя постовете в новия кабинет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads