Реклама / Ads
4| 2577 |14.11.2023 НОВИНИ

Терзиев след срещата с премиера Денков: Ще инициирам срещи с всички партии, за да се придвижим към работещ СОС

.
Източник: личен архив
Ще инициирам срещи с всички партии, за да се придвижим към работещ общински съвет. Това заяви новоизбраният кмет на столицата Васил Терзиев след срещата си с премиера Николай Денков, която се проведе в сградата на Министерския съвет.
 

"Ние ще работим активно и ще има протегната ръка към абсолютно всички представени, за да намерим допирните точки програмите, прагматичните решения и да търсим съгласия около това. Ще инициирам срещи с всички политически партии и техните представители, за да намерим начин да намалим напрежението и да се придвижим към това да има работещ Общински съвет", заяви той. 

 

Новият кмет изрази надежда, че председател на общинския съвет ще бъде избран, за да може местната власт да стартира своята работа. Той не пожела да коментира дали ПП-ДБ-СС са готови да се откажат от кандидатурата на Борис Бонев за председател.

 

Терзиев благодари на премиера за протегнатата ръка и бе категоричен, че ще работи в името на софиянци.

 

"Изключително важно е всички институции да работят заедно и все по-ефективно. В СО ще търсим диалог с всички и да работим в интерес на софиянци", обясни кметът.

 

По думите му на срещата са били очертани приоритетите на новата местна власт. Според Терзиев по този начин ще може да бъде постигнат синхрон с правителсвото, така че когато се разглежда бюджетът, да залегнат средства за набелязаните задачи. 

 

"Държавата нищо не ни е обещавала. На нас целта ни беше да запознаем държавата за това къде гледаме, кое за нас е важно. Бяха споделени важните насоки - инфраструктурните проекти, околовръстното, метрото. Говорихме за училищата, за детските градини, инфрструктурата около тях, за децентрализацията. Беше важно да начертаем кои са основните насоки, в които бихме искали да задълбочим общата ни работа и вече да представим съвсем конкретни неща, по които държавата да ни помогне", каза още Теризев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2841 |14.11.2023 Държавата се намеси в мача България-Унгария. Министър Илиев: "Някой ще трябва да дава обяснения" . 1| 2671 |14.11.2023 Удари с дронове по завод за "Кинжал" и "Искандер" в Русия . 7| 2525 |14.11.2023 Явор Божанков към БФС: Какво трябва да се случи, че това пропаднало ръководство да ни освободи от себе си? . 10| 2592 |14.11.2023 Министър Гвоздейков: Откакто държавата взе контрола над “Росенец” от "Лукойл", работата се извършва нормално

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads