Реклама / Ads
12| 2357 |14.09.2024 НОВИНИ

Терзиев: София ще има нов данък. Приниципът ще е "замърсителят плаща"

.
Васил Терзиев
София ще има нов данък, каза днес кметът на София Васил Терзиев, като коментира за новата схема за такса смет.
 

„София ще има нов данък, но като цяло няма готовност в България да преминем към новото изчисление на такса битови отпадъци и се надявам, че в парламентът ще вземат правилните решения и ще направят корекции. Това не е проблем само на София. Просто като най-голям град има много жители. Това е национален проблем, който беше така изведен на преден план от Националното сдружение на общините в България.





Именно за да има баланс и да няма голямо утежнение за гражданите се надяваме тази една година отсрочка да ни помогна на всички да направим системата възможно най-добрата и гражданите на София да не усетят рязко покачване много рязко покачване на такса битови отпадъци“, обясни Терзиев пред bTV.

 

 По новата схема ще трябва да плащаме такса смет за количество, а не за квадратура.

 

Въвеждането ѝ се отложи с година. Причината за отлагането на принципа „замърсителят плаща“ е, че институциите не са готови за промяната.

 

Причината за отлагането на принципа „замърсителят плаща“ е, че институциите не са готови за промяната.

 

„Институциите в рамките на една година трябва да си свършат работата, за да могат общините реално да сметнат таксите на гражданите, сега нямаше такава готовност. По този метод, който трябваше да въведем - многодетните семейства щяха да плащат наистина от 3 до 10 пъти по-голяма такса“, обясни председателят на УС НСОРБ Даниел Панов преди дни.

 

Кметът Терзиев се включи в кампанията „Да изчистим България заедно“: „Нашата основна цел е чистотата на града. Затова сме разположили много и нови кофи на по-удобни места. Призовавам хората да не хвърлят боклук в реката.“

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2559 |14.09.2024 Три нови жалби от ДПС на Доган . 2| 2672 |14.09.2024 Нови критерии за поставяне на пътна маркировка. Ето какво се обсъжда . 9| 2274 |14.09.2024 Столтенберг: НАТО можеше да направи повече, за да предотврати нахлуването на Русия в Украйна . 2| 8723 |14.09.2024 Пилотите вероятно са насочили самолета към мястото на разбиване, за да избегнат още жертви

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads