Реклама / Ads
10| 3608 |16.05.2021 НОВИНИ

Трайков: Откакто напуснах правителството, прокуратурата не се спря. Явно ме „харесва“

.
Трайчо Трайков Източник: стопкадър, bTV
Откакто напуснах правителството, прокуратурата не се спря. Явно ме „харесва“. Постоянно съм канен за разговори по различни теми. Делото „EVN“ продължи в съдебна фаза повече от 4 години, а преди това имаше и досъдебна фаза. Това каза в ефира на bTV Трайчо Трайков, който е кмет на столичния район „Средец“ и беше министър на икономиката, енергетиката и туризма в първия кабинет на Бойко Борисов.
 

„Когато миналата година започна пандемията, прокуратурата беше много активна. Всеки ден в продължение на първите две-три седмици към 11 часа идваше искане от Районната прокуратура за информация какво сме направили по „това и това“ със срок до 15 часа, днес. Накрая ни дадоха като район с добра практика“, коментира Трайков.

 

По думите му това дело е било хабене на време и обществена енергия, защото обвиненията са били смешни и абсурдни, а целта било обвиняемите да се злепоставят пред обществото.

 

Въпреки края на процеса, Министерството на финансите не се е отказало от исковете си за милиони левове срещу обвиняемите. По тази тема Трайков посочи, че това е „нонсенс“ в юридическия смисъл и ако се стигне до разглеждането на казуса в съдебна зала – това ще бъде и заключението на магистратите.

 

„В такава ситуация човек е принуден да планира по друг начин живота си, по-точно си в невъзможност да планираш. Такива обвинения блокират кариера в определени посоки. При мен това вървеше и със запор на активите, което те спира от възможността да развиваш и някакъв бизнес“, коментира политикът относно грозящата го 10-годишна ефективна присъда.

 

Трайков призна, че през последните годни е комуникирал с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов: „Беше около предишните парламентарни избори. Тогава имаше една много сериозна тема с „Газпром“ и решението, което ЕС взе срещу тях. Тогава имаше служебно правителство, очакваше се ГЕРБ да спечелят изборите. Тогава поисках среща с премиера Герджиков и разговарях и с Борисов, исках да съм сигурен, че следващият премиер в кратък срок ще предприеме стъпки“.

 

Той каза още, че през 2019 г. е закупил акции в „Градус“ и все още не ги е продал.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 9788 |16.04.2021 Напуснахме вчерашния оазис на нормалността . 3| 3180 |06.03.2021 Аделина Марини: И ФИДЕС сами напуснаха, и в ЕНП се подготвяше тяхното изгонване . 8| 3211 |16.12.2020 Доц. Наум Кайчев: Отношенията ни със С. Македония буксуват, откакто им казахме ”Да” на НАТО . 12| 5494 |20.11.2020 Акад. Лъчезар Трайков: Хората ни гледат в очите и чакат да се появи лечението

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads