Реклама / Ads
10| 5375 |29.04.2010 НОВИНИ

Трактора предаван като щафета от правителство на правителство

.
По времето на трима министри – Емануил Йорданов, Георги Петканов и Румен Петков Алексей Петров не е получавал задачи, не е изпълнявал задачи, през целия този период, в който се е водил за служител на НСС.
 
 Това каза пред журналисти след края на заседанието на парламентарната комисия за контрол на ДАНС нейният председател Волен Сидеров. Според него нито един изслушан в комисията за контрол на ДАНС не е успял да каже защо Алексей Петров е държан на служба толкова години.

Няма задачи, няма изпълнение на задачи, но по един много странен начин той минава като щафета от правителство в правителство. Явно е имал висока протекция. Това е моето логическо заключение”, каза още Сидеров. По думите му, за да се разбере откъде идва протекцията, трябва да бъдат изслушани още Георги Петканов, при когото е станало преназначаването на Петров и награждаването му, и Румен Петков при когото става два пъти преназначаване на Петров.

Поведението на председателя на комисията Волен Сидеров обслужва едниствено защитната теза на Алексей Петров. Смутен съм, че такъв човек може да ръководи тази важна парламентарна комисия. Това заяви след изслушването си днес ген. Атанас Атанасов. Според него през 1984 г. Сидеров е бил обвиняем за обсебване на имущество и изнудване, а това създавало условия  да бъде зависим и необективен в работата си, опонира Атанасов.

Днес той е категоричен, че назначаването на Алексей Петров в НСС е една успешна операция на Държавна сигурност по внедряването на спящи клетки във важни държавни институции.  Атанасов обясни, че говори неслучайно за „спящи клетки”, защото Трактора е пробутан преди години в тайните служби, за да дойде подходящият момент през 2008 г., когато е активиран и вкаран в ДАНС с много власт.

Преди Атанасов бе изслушан и бившият вътрешен министър Емануил Йорданов. Той е заявил, че екс шефът на НСС и депутат от ДСБ ген. Атанасов е предложил за назначение Трактора с мотив, че със своите контакти и дейност щял да предоставя значима информация на МВР.

Емануил Йорданов не може да си обясни защо Алексей Петров твърди, че е назначен, след като бил помогнал за потушаване на таксиметровия бунт след убийството на малкия Пепи Терзийски през 2000-та година. Самият Йорданов се върнал моментално от Белгия, след като научил за трагедията. 

Той е обяснил пред парламентарната комисия за контрол на ДАНС, че докато е бил министър се е засякал едва четири месеца с агента от НСС Алексей Петров. "Аз съм работил пряко единствено с ген. Атанасов, нямах никакъв контакт със служителите.", каза още Йорданов в отговор на въпроса дали е доволен от работата на бившата барета.
Попитан дали съжалява, че го е назначил, той отговори: "Не мисля защо отсега трябва да съжалявам. В крайна сметка аз съм се доверил на служителите си".

По думите му, ако е имало проблем с определени служители, то следващият министър след него е трябвало да уволни хората. По стара българска традиция първо се уволняват последните назначени от министъра, изтъкна още бившият вътрешен министър. Твърденията на Волен Сидеров, че Алексей Петров е назначен в НСС, защото е изнудвал Емануил Йорданов, бившият вътрешен министър коментира така - „Това звучи смразяващо". Самият Емануил Йорданов попитал Волен Сидеров, който пое председателството на парламентарната комисия за контрол на ДАНС за това, но по думите му не стигнали до диалог на тази тема.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5145 |29.04.2010 Ген. Атанасов: Трактора е спяща клетка, пробутана от ДС в НСС . 16| 4715 |26.04.2010 В. Сидеров: Трактора играе сериозен театър; от килията има трибуна по много медии . 3| 6182 |22.04.2010 Човек на Трактора в пещерата на Али Баба . 31| 4638 |19.04.2010 Масларова разкритикува правителството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads