Реклама / Ads
11| 6733 |12.05.2020 НОВИНИ

Тръмп прекъсна пресконференция заради неудобни репортерски въпроси /видео/

.
Рязко приключи пресконференция на американския президент Доналд Тръмп след поредна словесна схватка между него и репортери. Изявлението на държавния глава се проведе в Розовата градина в Белия дом, но бе скоростно прекратено, след поредица от неудобни въпроси.
 

Брифингът на Тръмп дойде в момент, в който САЩ отчете поредния си печален рекорд. В страната бяха регистрирани над 80 хиляди смъртни случая, а междувременно Вашингтон стана обект на остри критики заради политиката за тестване на населението.

 

Доналд Тръмп и администрацията му в последните дни се фокусират основно върху хвалебствия относно масовото тестване на населението. Според Белия дом страната е наясно, че е "уцелила момента" и е "надделяла" при тестването на американците. Освен всичко, Тръмп няколко пъти повтори и тезата си, че всеки гражданин на страната може да се добере до PCR тест. Твърдението му обаче идва на фона на криза с тестове, която накара губернаторите на отделните щати да помолят за помощ с доставките.

 

Това доведе и да въпрос от страна на репортер от CBS News. Уйджа Джианг е журналист, който работи в американската телевизия от 2015 година. Тя попита Тръмп защо правителството акцентира толкова много върху броя на направените тестове за коронавирус, ако всеки ден американци продължават да губят битката с болестта, а заразените се увеличават.

 

“Не питайте мен, питайте Китай”

 

Точният отговор на американския президент бе: "Губят се животи по целия свят. Може би това е въпрос, който трябва да зададете на Китай. Питайте тях."

Тръмп побърза да подтикне журналистите за следващ въпрос, но такъв не бе зададен. Джианг се възползва от възможността и “стреля” отново.

 

“Господине, защо точно на мен казвате това?”

 

Джианг е родена в Китай. Мести се в САЩ заедно със семейството си, когато е едва 2-годишна (бел.ред).

 

“Бих задал този въпрос на всеки, който ме пита отвратителни неща”, отвърна Тръмп.

“Това не е отвратителен въпрос. Защо броят на тестовете има такова значение за вас?”, повтори отново репортерката на CBS News.

 

Тръмп отказа да отговори за пореден път призова за друг въпрос. Секунди след това журналист от CNN посегна към микрофон, но Тръмп махна пренебрежително и отказа да продължи пресконференцията.

 

Превод: Джесика Вълчева




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4484 |04.05.2020 Тръмп обеща, че до края на годината ще има ваксина срещу COVID-19 . 8| 5904 |01.05.2020 Разузнаването в САЩ опроверга Тръмп: Коронавирусът не е създаден в лаборатория . 5| 4844 |01.05.2020 Доналд Тръмп: Има доказателства, че вирусът идва от лаборатория в Ухан . 5| 5957 |30.04.2020 ГЕРБ в Хасково заглуши с машини за дезинфекция пресконференция на БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads