Реклама / Ads
25| 44672 |08.01.2023 НОВИНИ

Трябваше да го пазите, а не да го убивате, крещял Медведев на ГРУ заради загинал олигарх, негов приятел

.
Абдулаев и плачещия Медведев...
Бившият премиер на Дагестан Магомед Абдулаев загинал мистериозно при пътнотранспортно произшествие в Махачкала, докато пресичал улица. Връхлита го Лада-нива и го размазва на асфалта.
 

Смъртта му следва поредица от смъртни случаи на видни руски магнати и служители, починали при мистериозни обстоятелства от началото на нахлуването в Украйна. Абдулаев беше един от най-близките приятели на бившия руски президент и премиер Дмитрий Медведев и също беше горещ поддръжник на войната в Украйна. След като научил за смъртта на своя другар, Медведев се обадил на шефа на ГРУ адмирал Игор Костюков и му вдигнал огромен скандал. Трябваше да го охранявате, а не да го убивате, крещял Медведев, според някои слухове, плъзнали веднага след катастрофата.





Абдулаев е бил министър-председател на Дагестан от 2010 до 2013 г. През 2015 г. срещу него е образувано наказателно производство за злоупотреба със служебно положение. Според следователите той е ощетил университета с повече от 20 милиона рубли, предназначени за студенти. Разследването е приключило през 2017 г. И повече за случая не се говори.

 

Абдулаев подкрепял войната срещу Украйна, но напоследък се говорело, че е отказал да даде голяма сума за издръжката на частната армия „Вагнер“ на „готвача на Путин“ Евгений Пригожин.

 

От нахлуването на руските войски в Украйна на 24 февруари 2022 г. над 10 руски олигарси и хора, свързани с режима на руския президент Владимир Путин, загинаха при неизяснени обстоятелства.

 

Преди дни ще един руски олигарх срещна смъртта по мистериозен начин. Става дума за Дмитрий Зеленов, който е имотен магнат. Той паднал по стълбите в ресторант в град Антиб на френската Ривиера.





Преди него бе открит мъртъв руски мениджър, Печорин паднал от лодка

 

След него по странен начин загина висш мениджър на Лукойл.

Пети мениджъри от "Газпром" са сред загиналите по странен начин.

Загина отново падайки по стълбите и Анатолий Геращенко, ръководител на Московския авиационен институт (MAI).



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3380 |10.12.2022 Атанас Атанасов: Трябваше да се спре провокацията с посещението на руския митрополит . 4| 3500 |10.11.2022 Адв. Хаджигенов: Трябваше Иванчева по телевизора, а Бойче в затвора - не обратното . 1| 2785 |18.08.2022 Теменужка Петкова: Това ръководство на „Булгаргаз” трябваше наистина да бъде сменено . 0| 3174 |04.07.2022 Стефан Тафров: Митрофанова трябваше да бъде изгонена много отдавна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads