Реклама / Ads
27| 5066 |26.03.2024 НОВИНИ

"Тричане и цирк": ГЕРБ, ДПС и ИТН скочиха срещу ПП-ДБ на комисията "Нотариуса"

.
Източник: личен архив
Освен за реализирането на първия, втория или третия мандат за съставяне на правителство политически искри прехвърчаха и във временната парламентарна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства около групата на Мартин Божанов-Нотариуса.
 

В залата, в която се провежда временната комисия, липсват народните представители от ГЕРБ-СДС. Така комисията има плаващ кворум, тъй като депутатите от ГЕРБ и ДПС влизаха и излизаха.

 

Депутатът от ДПС Хамид Хамид първоначално направи процедурно предложение, като помоли председателят на временната комисия Никола Минчев още веднъж да направи проверка на кворума, тъй като такъв първоначално не е имало. "Стига сме правили предизборна кампания на ПП-ДБ. Проверете кворума, има си правила, има си правилник. Бяхте отстранен като председател на Народното събрание, но явно трябва да бъде отстранен и от временната комисия, за да може да се научите да спазвате правилата", заяде се Хамид Хамид.







Никола Минчев все пак направи проверка на кворума и посочи, че в залата присъстват осем народни представители. "Няма кворум, но продължаваме с изслушвания и разисквания. Няма логика една временна комисия да не може да открива заседание поради липса на кворум и невъзможност за приемане на дневен ред", обясни Минчев.

 

Хамид Хамид му репликира и заяви, че с едно нарушение не може да се санира друго нарушение. Какъв е дневният ред на заседанието и кой го е приел, запита Хамид. Той се закани, че в утрешния ден на заседанието на Народното събрание от парламентарната група на ДПС ще внесат проект за решение Никола Минчев да бъде отстранен като председател на временната комисия. "Атанас Атанасов много плака днес, много голямо унижение претърпя, така че заслужава да е председател на временната комисия", каза Хамид. След което и излезе от залата, където се провежда заседанието.

 

Впоследствие в залата, в която се провежда временната комисия, влезе депутатът от ГЕРБ-СДС Маноил Манев. Според него пред залата трябвало да пише, че това е предизборен щаб на ПП-ДБ. "Разпускайте го този цирк, разпускайте предизборната кампания и когато започне, да я направим както трябва", призова той. Според Маноил Манев в комисията се викат хора да бъдат не разпитвани и да излезе истината за Нотариуса, "викаме хора, тричаме ги".







Мирослав Иванов от ПП-ДБ заяви, че се търсят елементарни аргументи, за да не се проведе заседанието.

В саботирането на заседанието, на което присъства и градският прокурор Илияна Кирилова, която миналата седмица отказа да дойде, се включи и депутатът от БСП Зафиров, за когото това е загубено време и участва като зрител в "семейните вражди" на сглобката. От БСП искат промяна на принципа, по който е сформирана комисията, и съответно те да получат двама представители.

 

От "Има такъв народ" също така се включиха и заявиха, че заседанието на комисията е безсмислено, предаде News bg.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2546 |26.03.2024 Проф. Андрей Пантев: Политика няма, има комбина, приятелски кръг и корпоративни интереси . 10| 3921 |26.03.2024 Дмитро Кулеба: Дайте ни проклетите "Пейтриът"! . 1| 3026 |26.03.2024 Байдън печели позиции спрямо Тръмп в 6 от 7 ключови американски щата, сочи проучване . 8| 4397 |26.03.2024 Гого Лозанов: Отпадането на ПП-ДБ от властта ще доведе до разпадане на либералната демокрация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads