Реклама / Ads
1| 4985 |13.10.2019 НОВИНИ

Трима българи и американец са застреляни в Чикаго, извършителят е задържан

.
Трима българи са били застреляни в дома им в Чикаго, докато вечеряли, съобщи консулът ни там Иван Анчев. Има и четвърта жертва-американски гражданин, допълни той и уточни: вероятно става дума за едно битово убийсво, породено от психическо състояние на извършителя.
 

Пети американец също е прострелян. Жив е , но бере душа в болницата. Жертвите от българска страна са жена, съпругът й и неговата майка. Те пребивавали легално в страната. Водели нормален начин на живот, нямали криминални прояви, уточни консулът. По-младата жена отишла в САЩ със зелена карта. "Те имат и дете, което вече е пълнолетно и не е било в апартамента по време на стрелбата. То е в безопасност", съобщи консулът.

 

Инцидентът станал в събота около 5 ч. следобед в апартамента на семейството на улица „Уест Ървинг Парк” в Чикаго. Властите продължават да събират информация за това, което се е случило.

 

Според полицията в Чикаго убиецът е 67-годишен мъж, строителен работник, който познавал жертвите. Той живеел в същия комплекс с апартаменти от 15 години. В събота вечерта той излязъл от своя апартамент и отишъл до жилището на съседите си българи.

„Когато той влязъл в апартамента на съседите си, четиримата души вечеряли. Все още не знаем защо, но мъжът започнал да стреля и убил четиримата.”, каза пред медиите зам. шефът на полицията Антъни Рико.

 

Мъжът обаче не спрял със стрелбата. „Той отишъл на третия етаж и влязъл в спор с друга жена, която също живеела в сградата и стрелял по нея.”, каза още Рико.

 

Жертвите са жена на 66 години, мъж на 61 години, жена в края на 30-те години и мъж в края на 40-те. Те са починали от огнестрелните рани. Друга жена е в критично състояние в местна болница. Според информацията, с която разполагаме, четирите жертви са българи.

 

Властите са открили оръжието на престъплението – личният пистолет на предполагаемия извършител. Той е арестуван. Според тях той е имал проблеми с контрола върху гнева си и преди е влизал в пререкание със съседите си.

 

„Знаем, че са имали предишни инциденти, които не са били докладвани на полицията, които включват вдигане на шум, размяна на лоши погледи и дори сблъскване един с друг. Знаем, че жертвите и убиецът са имали минало. Знам, че те са били на прицел, не е случайно.”

 

Кметът на Чикаго Лори Лайтфут също коментира убийството в „Туитър”. Тя написа, че въпреки че стрелбата е „ужасяваща и почти необяснима, но се случва твърде често - не просто тук, но и в цялата страна".

 

След излязлата информация, че убитите са български граждани от МВнР бе съобщено:

"Във връзка със стрелбата в жилищна сграда в Чикаго, при която мъж е застрелял четирима души, а пети е ранен и е в критично състояние, можем да потвърдим, че три от жертвите – две жени и един мъж, са български граждани. Не е известно към момента те да са били в конфликт с нападателя, за който се предполага, че е техен съсед", съобщават от пресцентъра на МнВР.

 

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева следи случая още от самото му начало като е дала по случая указания на генералния ни консул в Чикаго. Генералното ни консулство в Чикаго е във връзка с местните власти и е готово да оказва необходимото съдействие.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4032 |13.10.2019 България ще бъде домакин на среща по процеса „Акаба“ през 2020 година . 6| 4513 |12.10.2019 Борисов: България няма да строи нови бежански лагери . 0| 3901 |12.10.2019 В деня на донорството: 1153 българи чакат своя шанс за трансплантация . 3| 4335 |11.10.2019 СДВР предприема извънредни мерки за охрана на мача България - Англия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads