Реклама / Ads
7| 8324 |20.03.2017 НОВИНИ

ЦИК не спря нова свинщина на Пеевски под формата на книга

.
Книжката на Пеевски Източник: offnews.bg
Пропагандната книжка на вестник „Телеграф”, собственост на Делян Пеевски, за която има сигнали, че нарушава Изборния кодекс, няма да бъде спряна от разпространение от Централната избирателна комисия.
 

Заради липсата на мнозинство в ЦИК новата книга на в. "Телеграф" "Маските на задкулисието" все пак излезе и се разпространява от фирмите на Пеевски в "Лафка" на Пеевски. 

Миналата седмица в разпространителната мрежа заедно с в. "Телеграф" и "Монитор" се предлагаше и друга безплатна книга -  пак творение на безмозъчния тръст на Пеевски, превърнал отдавна страната в кочина. Тогава издателят бе санкциониран от ЦИК отново след жалба на "Да, България". Комисията забрани разпространението на "Крадци на демокрация", но едва след като по-голямата част от тиража й вече бе изчерпан.

 

Преди седмица се разбра, че същият издател готви нова провокация в навечерието на изборите. "Да, България" пусна нов сигнал към ЦИК, а целта бе разпространението на книгата този път да бъде спряно предварително.

Докладчик по сигнала е бил говорителят на ЦИК Цветозар Томов, който е дал проект за решение, от което следва глоба за издателя на "Телеграф", но не и спиране на тиража. Самият Томов постъпи по спешност в болница.

 

Нарушението е по смисъла на чл. 183, ал 4, който забранява използването на агитационни материали, застрашаващи живота и здравето на гражданите, частната, общинската и държавната собственост и безопасността на движението, както и на материали, които накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите.

Оказва се обаче, че втората книжка няма как да бъде спряна от ЦИК заради липса на мнозинство в комисията.

 

Подобна бе гаврата на свинекръга, когато преди време изадде пореден пасквил, който приложи безплатно към "Държаен вестник". Такова кощунство не бе се сручвало от издаването на първия брой на вестника от времето на цар Фердинанд. Тогава председателят на Народното събрание Цецка Цачева се кри седмици наред от медиите, за да не отговаря за недопустимата идиотщина.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3648 |20.03.2017 Унгария с нова военна база срещу бежанците до сръбската граница . 14| 5213 |19.03.2017 Бойко Борисов: Не съм пращал есемеси, Нинова само лъже . 10| 5849 |19.03.2017 Корнелия Нинова: Лъжедемократи, спрете да ревете . 7| 5195 |16.03.2017 Нинова към столичани: Край на паралелната София, нека не търпим кражбите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads