Реклама / Ads
0| 3254 |16.07.2022 НОВИНИ

Цонева, ДБ: Няма експертиза за снимките от спалнята. Това е зле скроен PR с участието на евродепутат от ЕНП

.
Антоанета Цонева Източник: стопкадър, БНТ
Няма такава експертиза за снимките от спалнята на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Това е доста зле скроена PR акция с участието на евродепутат от ЕНП. Така Антоанета Цонева от „Демократична България“ определи петорната експертиза на снимките от спалнята на бившия премиер, за която говори чешкия евродепутат Томаш Здеховски.
 

Тя коментира и вътрешнополитическата ситуация. По думите й формулата на успеха за съставяне на правителство с третия мандат се крие в диалога, търпението и научените уроци от допуснатите грешки.

 

„Трябва да си дадем ясна сметка, че трябва да се коригират съществуващите дефицити. Да се структурира добре процесът по взимането на решения, комуникацията между партньорите в управлението и да има ясен план - управленската програма между трите формации за първия мандат е много добра, към нея може да бъдат добавени и още неща“, заяви тя пред БНТ.

 

Ако от „Демократична България“ получат третия мандат, ще преговарят с всички партньори от досегашното управление.

 

„Стратегията, която следва да приемем, трябва да отговаря на нуждите на времето - имаме тежки кризи: война на няколкостотин километра, енергийна криза, продоволствена криза в международен план, ако щете. Отговорът на тези задачи е търсене и взимане на решения и тук трябва разграничение - червени линии срещу решения. Четвърти предсрочни избори не са силно решение“, изтъкна Антоанета Цонева.

 

Тя допълни, че една много ясна програма с много ясни задачи и конкретни срокове би вдигнала много темпото на работа.

 

„Ние имаме нужда от по-високо темпо. Имаме и много голяма степен на готовност и затова не искаме да прекъсваме процеса. Съдебната реформа, например - някои закони вече са внесени, други са публикувани за обществено обсъждане. Има и други законопроекти, които засягат живота на хиляди хора. Всички тези неща са възможни да се случат, ако вдигнем темпото, повишим ефективността във взаимодействието и ясно и ефективно комуникираме с обществото защо правим едно или друго“, изтъкна народният представител.

 

Антоанета Цонева бе категорична, че от ДБ не търсят и няма да допуснат разговор за съвместно управление с ГЕРБ. Отрече и обвиненията за влияние на американския посланик върху политическата формация. Уточни, обаче, че когато е необходимо парламентът да вземе на решение, за което се изисква мнозинство от две трети - като изборът на Инспекторат и членове на ВСС, например, тогава и опозицията ще трябва да се включи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 30666 |16.07.2022 Каримански: Трифонов няма да е на първа линия. Йорданов прави крачка назад в името на правителството . 0| 16981 |16.07.2022 Иван Бакалов: Пет теста на снимките на Борисов показаха, че няма употреба на Photoshop . 0| 3367 |15.07.2022 Никола Минчев: Няма да бягам от отговорност, ако бъда издигнат за премиер . 0| 3608 |15.07.2022 Проф. Стоянович: Сред днешните водачи не виждам лидери. Нямат маята да поведат хората

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads