Реклама / Ads
3| 3389 |28.10.2021 НОВИНИ

ЦСКА София отива на четвъртфинал за Купата на България след победа над Арда

.
Отборът на ЦСКА София се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на България по футбол след домакински успех с 2:0 над Арда. Срещата бе повторение на финала от миналия сезон, когато ”червените” спечелиха трофея, съобщи БНР.
 

И двата гола вкара Жорди Кайседо - в 22-ата и 36-ата минута. Домакините играха с човек по-малко от 54-ата минута след директен червен картон на Брадли Мазику, но и това не помогна на тима от Кърджали да стигне дори до почетен гол.


Старши треньорът на ЦСКА София Стойчо Младенов коментира след мача: „Важна беше победата. Постигнахме я с добра игра. Показахме добра тактическа грамотност и дисциплина. Поздравявам момчетата. Никога не сме пренебрегвали статичните положения, работим върху всички компоненти.

 

Статичните положения е едно от оръжията, с които един отбор трябва да разполага. ЦСКА не може да разчита на един или двама играчи, но така се случва в определени мачове. Той бележи, когато отборът играе добре. Колективната игра надделя над Арда, а ние това търсим. Кайседо за това е там - да му създаваме ситуации, а той да ги реализира. Кери показа, че може да играе и като ляв краен бранител, но така губим от неговата креативност в предни позиции. Върху това ще помислим по време на трансферния прозорец. ЦСКА не се притеснява от никой противник. Домакинският фактор е много значим за нас. С помощта на нашите фенове сме неудържими”.

 

Треньорът на Арда - Георги Чиликов заяви: „Тръгнахме добре в мача, почти всички мачове така. 20-30 минути държим някаква дисциплина, за която сме говорили и която сме тренирали. Една индивидуална грешка обаче ни попречи. В крайна сметка играхме срещу един класен отбор, който ни удари в точния момент. При втория гол също допуснахме груба грешка - при нареждането на защитата, но пак казвам, че противникът знае у дома как да атакува. Тук трябва да вкарваш, ако искаш да вземеш нещо. Този мач го забравяме от тази секунда и вече мислим за следващия мач".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3408 |28.10.2021 ГЕРБ крие доклад за лошото управление на Топлофикация София . 3| 2891 |28.10.2021 Калоян Паргов: Месеците до края на годината ще бъдат критични и тежки за софиянци . 5| 2969 |28.10.2021 БЕХ купи дълга на „Топлофикация София“ към „Булгаргаз“ . 24| 3719 |28.10.2021 Проф. Радка Аргирова: Отиваме към локдаун

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads