Реклама / Ads
4| 5883 |25.11.2013 НОВИНИ

Цв. Кънчев към Расате: Да няма нападани роми от патрулите!

.
Цветелин Кънчев
„Аз съм против каквито и да е формирования, които не отговарят на никаква законова норма и дублират държавни служби. Сред ромите няма нагласа за създаването на такива отряди, каза в „Здравей, България”по НТВ лидерът на "Евророма" Цветелин Кънчев.
 

"Няма нищо лошо, че някой иска да стане известен. Но не можем да позволим на такъв човек дазаплашва етническия мир в страната. Това са неизвестни хора, които обикалят махалите и заплашват, че хората на Расает ще ги колят", добави още Кънчев. 

 

"Убеден съм, че тези т. нар. цигански лидери искат да станат известни покрай историята с патрулите", заяви лидерът на "Национално единство" Боян Расате. По думите му ситуацията се използва, за да се нагнетява напрежение сред циганите. „При дейността на патрулите няма напрежение, ползата от тях е ясна. Гражданските патрули вече цяла седмица са по улиците и виждате, че няма конфронтация”, заяви още Расате. Той добави, че когато група от хора ги видят, те веднага се разпръскват.

 

„Срещу гражданските патрули е подета сериозна кампания. Защото днес хората се организират срещу емигрантите, а утре ще го направят срещу наркодилърите”, добави той.

 

Лидерът на "Национално единство" съобщи, че ще подадат сигнал в прокуратурата срещу така наречения бай Асен за организиране на паравоенни отряди, което е забранено по закон. „Зад тези граждански патрули, които ние организираме, застават сирийски бизнесмени, които имат идея и желание да ги финансират, за да може проблемът с бежанците да се реши”, каза още той.

 

Расате заяви още, че те не харесват управляващите, защото не работят в интерес на гражданите. „За да има патрули има проблем. Ако държавата си беше на мястото нямаше да има нужда от такива патрули”, категоричен е той.

 

„Надявам се да не се стигне до проблем и да не бъдат нападани роми”, заяви Кънчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5169 |22.11.2013 Калфин: Протестите нямат искра, за да падне правителството . 44| 6785 |22.11.2013 Корнелия Нинова: Проблемите на ДПС нямат нищо общо с БСП . 15| 5107 |20.11.2013 Сидеров: Няма ескалация на ксенофобията . 10| 5358 |20.11.2013 КНСБ няма да пречат на студентите, но без блокади

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads