Реклама / Ads
60| 6134 |17.09.2011 НОВИНИ

Цв. Цветанов: Ще потвърдя всичко, което Росен Плевнелиев е казал 2007 г.

.
Цветан Цветанов
Станишев и Първанов ни пращат към БКП, които грабеха; ние градим; минималната цел на ГЕРБ е да има кметове в поне 50 общини; много български турци са кандидати на управляващата партия.
 

България и Румъния покриха критериите за влизане в Шенген, обяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов по Дарик радио. В момента имаме ситуация, в която ЕС е коренно различен от гледна точка на това, което се случи в последните 8-10 месеца - събитията в Северна Африка, огромният миграционен поток към Италия и Малта, както и проблемите по гръцко-турската граница, коментира Цветанов.

 

Вътрешният министър коментира и отказа на Холандия за присъединяването към Шенген на България и Румъния: Те излагат аргументи, но трябва да имаме предвид и всичко, което е свързано с тяхното управление, имаме една коалиция, която всъщност е коалиция с националисти и това беше заложено и в тяхното споразумение за коалиционно правителство като условия България и Румъния да не бъдат приети в Шенген.

 

Партийният живот във всяка една партия е на доброволен принцип и ти го правиш, ако прецениш, каза още Цветанов. Той формулира основната цел след приключването на изборите - в НСОРБ да се създаде един орган, който може да работи добре с изпълнителната власт. 

 

В момента ГЕРБ имали 292 кандидат-кметове, като се издигали и много български турци. Минималната цел на партията била да има кметове в поне 50 общини.


Нормално е Сергей Станишев и Георги Първанов да ни препращат към времената на БКП. Философията им беше да грабят България, а днешното правителство наистина гради, добави още Цветанов.

 

Ето как Цветанов коментира скандала на седмицата, свързан с т.нар. "общински брокери": "... участвах в един семинар, в който в продължение на повече от час аз имах възможност да разговарям и да говорим по теми, свързани с предстоящите избори – купуването на гласове – и всичко, което се зарежда като проблеми през последните 10-15 години относно провеждането на един местни избори. В тази връзка говорихме какви са всъщност мотивите, за да се върви към купуване на гласове, какви са последствията от подобен подход и какви са икономическите или политически интереси от определени политически формации, които влизайки в общинските съвети, изпълняват нечии корпоративни и корупционни практики и схеми. За всички е много ясно, че в София през последните 15 години реално винаги е имало някакъв корупционен елемент, който е генерирал сериозен финансов ресурс. Аз ще потвърдя всичко, което Росен Плевнелиев е казал 2007 г. в интервюто, което е дал. Там се дава ясната картинка за това, което се е случило в София. Действително беше допуснато като грешка от моя страна, че използвах пример, който не беше уместно в тази конфигурация на хора, които присъстват, да бъде споменат, защото след това имаше такава интерпретация и такова художествено обогатяване на всичко това, което съм казал. Това даде една възможност на политици, на партии, на кандидати, които нямат какво да предложат като политика за съответните постове, те веднага се хванаха за нещо, което биха могли да си го развият и да търсят по този начин да мине цялата им кампания. Когато нямаш политическите аргументи, когато нямаш програма, когато не можеш да отчетеш какво си свършил като представител на дадена изборна длъжност, участвайки в изпълнителната власт, ти трябва да очерниш опонента си, за да можеш да търсиш ниска избирателна активност, която е вероятно угодна за тези, които биха могли да завъртят някакви други интереси”, коментира дословно Цветанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 5374 |14.09.2011 Цв. Цветанов: Плевнелиев е изключително честен; Данаилов-изключително добър актьор . 8| 5108 |12.09.2011 Цв. Цветанов: Нарушителите да станат инвеститори . 44| 5619 |09.09.2011 Цв. Цветанов: Погваме лихварите преди изборите . 35| 5232 |26.08.2011 Цв. Цветанов: БСП са ни опонент; ДПС ще бъдат неприятно изненадани през 2013 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads