Реклама / Ads
15| 6188 |29.04.2009 НОВИНИ

Цв. Цветков: Арестът на С. Йосич е, за да бъде спасен

.
Цвятко Цветков
Това допусна експертът по сигурността във ВС на БСП Цв. Цветков, за когото най-стабилното управление в България след изборите би била широката коалиция между БСП, ГЕРБ и други партии.
 

Основните процеси започнаха от югоембаргото и се развиха през годините, каза по БТВ Цвятко Цветков, член на Националния съвет на БСП и експерт по сигурността. В момента се намираме във втори такъв етап– международната престъпност много бързо влага парите си по време на кризата в официален бизнес – факт, върху който са обърнали внимание и италианците от най-голямата европейска неправителствена организация за борба с мафията FLARE (Свобода, Легалност и Права в Европа).

Много е важно да се установи как другите служби са се бъркали в работата на нашите в случаи като Куйович и Йосич, каза Цветков. Няма съмнения, че Йосич е работел за сръбските специални служби, добави той и поясни, че връзката между двамата сърби е твърде бегла, а и Куйович е бил на по–ниска ниво. Не може обаче да се твърди, че МВР като институция дава протекция на престъпници. Дадени ли са пари от Йосич за това да не бъде екстрадиран трябва да се установи, защото за това ще ни натискат и от Брюксел, увери Цветков. При нас е особено, ние винаги побългаряваме всяка работа, вкл. и криминализацията на прехода.

Може и да има съкилийник на Йосич, който продължава да лежи в затвора в София и има информация за целия случай, но той едва ли ще бъде извикан в комисията, защото тя не е разследващ орган, а е политическа по същество.
С кого Сретен Йосич контактувал в София не може да се каже със сигулност, но фактът, че слухове са го обвързвали с убийството на Г. Илиев, мисловно го отпраща към СИК. Бай Миле, а и други убити и „самоубили се” може и да са били неудобни свидетел на подкупа, който сърбинът е дал на високопоставени лица, но всичко това трябва да се проучи и установи със сигурност, въпреки че е твърде рано да се стигне до цялата истина, прогнозира Цветков.

Може сръбските служби вчера да са арестували Йосич след съвместната акция на сръбската полиция и прокуратура, не заради убийството на Пуканич, по–скоро, за да го спасят, а и вътре в следствието той може да бъде манипулиран по–добре, добави още експертът.

Най–стабилното управление за мен след изборите е голямата коалиция като в Германия, например БСП–ГЕРБ плюс други партии, изрази накрая мнението си и по политическата тема на деня Цвятко Цветков. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6048 |28.04.2009 Ген. Димо Гяуров: НРС не е покровителствала Йосич . 5| 5811 |27.04.2009 Йосич си живеел спокойно в България при 4 правителства . 4| 5328 |25.04.2009 Авери на Йосич убити в Сърбия . 45| 6306 |24.04.2009 Бисеров изнесе квалифицирана информация по случая „Йосич”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads