Реклама / Ads
14| 3462 |04.04.2021 НОВИНИ

Цветан Цветанов: Всички знаем, че повече от всякога се нуждаем от държава с правила

.
Цветан Цветанов Източник: ПП „Републиканци за България“
Искам първо да поздравя Католическата общност с Великден. Упражних конституционното си право на глас, за да имаме бъдещ силен парламент и умно управление. Всички ние знаем, че днес се нуждаем повече от всякога от държава с правила! Убеден съм, че ще го направим, всички които излязат и упражнят своето право на глас.
 

Това заяви председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов, който по традиция гласува в Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ във Велико Търново.

 

„Искаме висока избирателна активност. Това, което виждам днес като кандидат за народен представител от Велико Търново е неспособността на държавата да се справи с гарантирането на вота. От сутринта до настоящи момент преди влизането ми да упражня своето право, имаше проблеми с машинното гласуване в почти всички секции, които са на територията на Великотърновска област. Задаваме си въпроса, какво става с упражнения вот към настоящия момент“, попита Цветанов.

 

„В момента почти от всякъде има сигнали за проблеми с машинното гласуване. Колегите подготвят съответната жалба, защото това е абсурдно и недопустимо, в един реален изборен ден това да се случва“.

 

 По думите му проблемите са започнали от Горна Оряховица, Велико Търново, има сигнали и от Елена.

 

„Жалбата ни е за това, че има възможност гласовете на гласуващите машинно да не бъдат отчетени, защото знаете, че това е сериозен проблем, а има доста хора, които са упражнили правото си с тази възможност, която предлага законодателят и това, което беше въведено като правила от ЦИК.

 

Дори, когато аз попитах за машинно гласуване ми казаха, че има проблем и не може да бъде направено такова“, уточни Цветан Цветанов.

 

На въпрос какво очаква България след 4 април Цветанов заяви: „Искам да имаме нормалност, да могат представителите на всички парламентарни групи, които ще бъдат в следващия парламент, заедно с всички институции да постигнем този консенсус и да излезем от тази тежка ситуация на конфронтация. Нормалността ще очертае хоризонта за страната ни. Ще даде бъдеще и ще може както обществото, така и отговорните политически лидери, заедно с представителите на всички институции да обединим усилията си и да можем реално да подпомогнем малкия и средния бизнес, да подпомогнем тези, които се нуждаят днес от подкрепа. Съхраняването на всяко едно работно място, на традиции които има страната ни в определени отрасли. Във Велико Търново, където над 60% от икономиката е туризъм трябва реална подкрепа за хората от тези браншове. Да знаем, че има една верига от доставчици, от производители и всичко това, което ние се ангажираме, от нашето участие в тези избори е да може да има реални политики, които да стигнат до хората и всички тези засегнати бизнеси. Защото тяхното фалиране ще бъде с много по-тежки последствия след пандемията. Това, което се случи с невъзможност да се реагира адекватно по време на пандемията, е заради конфронтацията и противопоставянето, което беше генерирано през тази година и половина. Искаме да има нормалност, бъдеще и хоризонт. Аз съм убеден, че заедно ще го направим, защото всички сме много по-силни, отколкото едноличното управление, което имаме днес“, категоричен беше Цветан Цветанов.

 

Цветанов спази и традицията си, преди да даде своя вот, да посети Катедралния храм „Рождество Богородично“. Там заедно със съмишленици и кандидати от листата запали свещ за здраве, успех и благоденствие на всички българи. Те получиха и благословията на Великотърновския митрополит Григорий.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3402 |04.04.2021 Честито Възкресение на всички католици! . 10| 3596 |03.04.2021 Иван Кръстев: Най-важно е изборите да бъдат проведени така, че всички да ги приемат за легитимни . 5| 3468 |30.03.2021 Всички образователни институции да отворят от 1 април, настоява асоциация . 9| 6569 |26.03.2021 Журналистът Таня Петрова: Абсурд е да говориш за 18 млн. ваксини, когато всички се ваксинират с AstraZeneca

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads