Реклама / Ads

30| 7596 |17.03.2021 НОВИНИ

Цветан Василев: Пеевски и Борисов удрят бизнеса от 2013 година досега

.
Цветан Василев говори за Делян Пеевски
Делян Пеевски и Бойко Борисов удрят бизнеса от 2013 година досега. Това става ясно от интервю на банкера Цветан Василев пред интернет- медията на Станислав Цанов- журналист на свободна практика. Ето какво още сподели Василев:

"До 2013г. смятах, че Борисов е единственото зло в държавата. Същото, което се случи с Васил Божков, се случи и на мен, на 100%. Запознах се с Делян Пеевски когато ми го доведоха. Още тогава на 20 години беше отракан, започна лека-полека да общува с мен, колкото да ми влезе под кожата.

 

Същото, което се случи с Васил Божков, се случи и на мен, на 100%. Делян Пеевски изпрати неговото доверено лице Александър Ангелов при мен и той ми поиска активи чисти от всякакви задължения, включително и отпадане на задължения на Пеевски във връзка с финансирания на медии. Като направих сметка цената беше около 500 млн. евро, но аз отказах. Искаха ми отказ от събиране на задълженията на свързаните с Пеевски фирми. Случката е от 7 май 2014г. и после започна атаката", коментира Василев.

 

"Аз подозирах и уж се готвех, правих много международни совалки, тръгнахме и към изискуемост към кредитите на Пеевски и прочее, но аз не отчетох два момента. Първият момент е, че те са си избрали къртицата при мен Бисер Лазов, който е техен главен свидетел. Те включиха и в сценария обвинението за т. нар. убийство на Пеевски. Аз не бях отчел този момент, а чрез обвинението те просто ме извадиха от играта", допълни той.

 

"В момента, в който се подготвяше атаката срещу КТБ, Пеевски си изтегли всички водещи хора от ТВ7. Ива Стоянова и Миляна Велева бяха в ТВ7. Аз съм се въздържал от това да влияя на редакционната политика. Например политиката на БТВ не се сформира от Прага или от Америка, а от Красимир Гергов. ТВ7 струваше около 150 млн. евро, щях да покрия загубите от печалбата след продажбата на Виваком", коментира той.

 Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 11| 4971 |17.03.2021 Илиян Василев: Самохвалствата на Борисов - нелеп виц, желаещите да го накажат на изборите рязко нараснаха . 6| 4576 |16.03.2021 Нет Инфо взема вестниците на Делян Пеевски . 10| 3545 |16.03.2021 Илиян Василев: В отношението към Мария Бакалов се осветяват всички демони в народопсихологията ни . 6| 3746 |10.03.2021 Журналист: Битка между Сараите и бизнеса вероятно е причината за внезапното отстраняване на Пеевски
Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads
БЛОГОВЕ