Реклама / Ads
43| 6699 |11.07.2014 НОВИНИ

Цветан Василев: Идвам си в България, ще се явя пред разследващите органи

.
Идвам си в България тези дни, за да изчистя позора, който беше хвърлен въху мен. Ще се явя пред разседващите органи. Това каза шефът на КТБ Цветан Василев преди минути по БиТиВи.
 

 

Намирам се във Виена, не се крия от никого, имама пълна готовност да се явя и да дам показания пред разследващите органи. За този „обир на века” ще кажа едно-там където трябва аз ще дам своите показания. Нещата са силно преувеличинени. Нямама никакава представа за начина, по който е изготвена оценката за банката. След като се запозная с нея ще направя своите правни действия.

 

Този кръг от хора, които ме атакуват, активираха своите действия особено силно през последно време. Този кръг съм го казал пред съдии от ЕС.  Все пак трябва да имама гарнации за моя личен живот. Докато всички работеха дружно за унищожаване на КТБ се опитвах да намеря решение, което беше с лекота отхвърлено от Централната банка. Три пъти идваха делегации от Оман и три пъти им беше показвана вратата. Очевидно никой няма интерес от това да се намери разумно решение. Явно, че целта е  да се дескридитира банката.    

 

 Аз няма да кажа имена, които стоят зад атаката, но това са хора, които дължат доста пари на банката пряко и косвено и очевидно нямат интерес да ги връщат тези пари. Може би разчитат на това. Нещата вървят по определен сценарии. Спомняте си, че всичко започна с едно мнимо поръчителство за убийство. Всичко следва сценарии. За съжаление на тяхната въдица се вързаха и определени хора от държавата. Не визирам никого, но планът за покушението е част от сценария. Но кой и колко е участвал в него, надявам се да се рабре по-рано, отколкото късно.

 

Как ще изтегля с разписки пари от банката след като съм бил в чужбина. Нещата не са компютри, а компоти. За това ще дам своите показания пред органите, за да няма място за повече спекулации. Би трябвало на г-н Гуверньора да му е известно ,че аз нямама право да раздавам кретити. Би трябвало да му е известно ,че липсващите кредитни досиета за 3, 5 млрд. лв. са в следствените органи. Това е дало основание на оценителите да направят тази оценка. Представяте ли си 3, 5 млрд. кредити без кредитни досиета?!Та това звучи несериозно, защото вие знаете , че банките са сред най-силно контролираните институции. Някой просто е сложил тези думи в устата на г-н Искров. Тези числа ги чувах още преди няколко седмици. Явно  Искров си заслужи следващата позиция в обществото. Искров унижи Централната банка с липсата на отношение, с действията на подуправителя си. Миналата година е правена инспекция на банката, но не от подуправетеля. Не смятате ли , че ако Централната банка не си е свършила работата тогава, тя трябва да понесе отговорност.

 

 

Не съм споделял бизнеса си с Делян Пеевски. Той е бил нормален клиент на банката. Отношенията ми към него и негови приближени винаги са били едни и същи. Търсили сме това, което може да удовлетвори ситуацията. За нас основната цел винаги е била да търсим решение за отделни проекти. Не искам да се занимавам с това име. Ще направа всичко възможно да изчистя позора, който беше хвърлен върху името ми.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 53| 5781 |04.07.2014 Последен опит: Йовчев дава Цветанов на Цацаров . 44| 5817 |04.07.2014 Цветанов: Лазаров може да бъде само добър помагач в пресцентъра на МВР . 18| 6566 |04.07.2014 Преназначиха жената на съдията, осъдил Цветанов със задна дата . 33| 4954 |03.07.2014 Започва делото срещу Цветанов за незаконно подслушване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads