Реклама / Ads
32| 22844 |26.06.2020 АКТУАЛНО

Цветан Василев: Скоро ще има много лоши новини за властта и Пеевски

.
Цветан Василев
Съдът отказа да бъда разпитан и да изложа своите аргументи и мнение по обвиненията, които са ми повдигнати от прокуратурата по делото „КТБ“. Считам, че това е незаконно, тъй като в НПК е описана такава процедура и възможност, заяви от Белград банкера Цветан Василев в предаването на Сашо Диков по Евроком.
 

Забележете: съдийката се оттегля да умува дали да разреши разпита ми с конферентна връзка, и мисли повече от един час. Дали не е чакала някой да вдигне телефона, за да съгласува решението си? Това обаче не ме учудва, тъй като е очевидно кой управлява държавата – организирана престъпна група, в която влизат Пеевски, Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Адвокатът на Василев Константин Симеонов, който бе в студиото на Диков, поясни, че такава практика вече има и само преди дни по видеовръзка е разпитан и е участвал в съдебно заседание от САЩ бившият финансов министър Симеон Дянков. Василев е бил разпитан в Белград и по дело с журналистката Соня Колтуклиева.

 

Преди около 6 години Пеевски и Борисов ми изпратиха посредници, които ми обещаваха 3-годишна условна присъда, ако се върна в България. Дори ми се обади самият Борисов и каза, че стои зад това предложение и го одобрява. Той ми се обади, - разкри поредна скандална новина Василев.

 

Попитан от Диков дали не е записал по някакъв начин този разговор и преговорите с изпратените лица, Василев отговори, че не е милиционер и подобни похвати са му чужди. Освен това разкри, че е бил принуден да се съблече по боксерки, за да видят пратениците от София, че няма записващи устройства по тялото.

 

Банкерът съобщи още, че в най-скоро време ще се разбере цялата истина за „онези“ над 200 милиона, за които прокуратурата твърдеше, че са изнесени в чували от банката. Защо трябва да взимам пари от някаква каса, когато имам лични милиони, спечелени по законен път и с платени данъци? Имал съм и фирма с активи и сериозни печалби, така че скоро ще научите много интересни неща. Василев заяви също, че се очакват неприятни новини за кръга на Пеевски от места, където депутатът е спокоен, че всичко е наред.

 

Преди няколко дни ми се обадиха от голям и популярен британски вестник. Разговорът ни започна с тяхната констатация, че в в много държави има мафия, но в България мафията си има държава. С това клише започнаха разговора – представете си какво е мнението за нас.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 31148 |24.06.2020 Илиян Василев: Гешев и прокурорите му трябва да бъдат третирани наравно с ВИС и СИК . 42| 26663 |19.06.2020 Миролюба Бенатова: Не Цветанов е снимал Борисов. Той знае кой е, сам си го е избрал . 36| 21947 |18.06.2020 Илиян Василев: Записът с Борисов е докладван на най-високо равнище в западните столици . 16| 21170 |01.06.2020 Илиян Василев: Приказката на Божков разкрива целия фалш на това управление

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads