Реклама / Ads
64| 6952 |24.01.2021 НОВИНИ

Цветанов: С договорка между Борисов и Доган Карайдайъ назначава директори в горските стопанства

.
Цветан Цветанов
”Имало е разговори, поставяли са ми ултиматуми за действия от моя страна. По времето, когато Порожанов беше министър на земеделието Мустафа Карайдайъ е поставял условия кой да бъде назначен за директор на горските стопанства. Карадайъ ми заяви, след парламентарните избори през 2017 година че има договорка между Борисов и Доган горските стопанства и земеделието да бъдат изцяло на подчинение на ДПС.
 

Но когато попитах Борисов - той ми отговори, че няма такова нещо, но индикациите сочеха друго", заяви лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов пред bTV.


"В община Борино Мустафа Карайдайъ искаше Ягодинската пещера да бъде прехвърлена към общината заради печалбата от 70 хиляди лева. Когато аз спрях тази процедура, Борисов разпореди прехвърлянето да бъде направено. Противопоставих се и винаги съм противодействал докато бях в активната политика", каза още той.

 

"През 2019 година беше направена много ясна договорка между ГЕРБ и ДПС на местните избори, на много места имаше преливане на гласове. Сега в момента също има индикации за такива договорки. Давам за пример община Гурково, която с договорка на най-високо политическо ниво беше дадена или продадена на ДПС. Тези, които вярваха, че гласувайки за ГЕРБ ще получат исканата от тях местна власт, бяха излъгани", заяви той.

 

"Правенето на избори не е технология и философия, която може да се осъществи само за един месец в предизборната кампания. Това, което правех преди, го правя и сега с "Републиканци за България": имаме 90% хоризонтално покритие", посочи Цветанов.


"Искам преди изборите тези схеми да станат ясни, защото когато гласуваш за ГЕРБ - получаваш ДПС. Недоумявам защо мълчат Цвета Караянчева и Даниела Дратикова, които са ме молили да противодействам на такива действия, например на смени на областни директори на МВР и аз бях човекът, който противодействаше да не се случи", разказа още той.

 

Цветанов категорично отхвърли твърдението, че той е бил връзката на ГЕРБ с Делян Пеевски и обясни, че се е срещал с всеки депутат пожелал политическа среща. Той заяви, че списъците за посетителите в МВР са дописвани с името на Делян Пеевски, но не може да го докаже.

 

"Когато съм бил министър не съм позволил да бъде оказван натиск върху служители от политици или депутати", заяви той и добави, че ако бъдат проследени публикациите в медиите на Пеевски това ще стане ясно.

 

"Поискахме протоколите от изборите да бъдат снимани и качени на платформа, за да може всеки да ги види преди да бъдат предадени. Има сигнали за купени гласове, за манипулации, но не виждаме действия и това означава, че не можем да очакваме действия от институциите", прогнозира Цветанов.

 

Той отхвърли твърдението, че е използвал манипулации или купуване на гласове в кампаниите.

 

"Има ограничаване на избирателните права на 2 милиона български граждани, живеещи в чужбина, които няма да могат да гласуват по пощата, заради пандемията вероятно няма да е възможно да се разкрият и допълнителни секции", прогнозира Цветанов.

 

На въпрос защо, според него, трябва да бъдат размествани областните директори на полицията и кого обслужват Цветанов разкри, че например в Шумен, областният директор винаги проявява "интерес" с кого се среща Цветанов.

 

"Това, което знам, е че той се събира редовно в ловното стопанство, което се управлява от човек на ДПС, заедно с областния лидер на ДПС. Премиерът също е чест гост там и привикват хора от ДПС или от ГЕРБ", заяви той.

 

Цветанов разкри, че бившият министър на финансите Владислав Горанов определя кои ще бъдат водачите на листи на предстоящите избори, Георги Харизанов, директор на Института за дясна политика - на гражданската квота в листите.

 

Той коментира прогнозите на социолозите, които дават на "Републиканци за България" подкрепа около 0.5%, Цветанов обясни: "Очаквам да имаме около 350 хиляди гласа на изборите и да бъдем незаобиколим фактор в следващия парламент, да се придържаме към евроатлантическия път на страната".

 

Що се отнася до това с кога би могъл да се коалира, политикът подчерта, че има политики, които в голямата си част се припокриват с партии като ДСБ и Да, България" - да няма руско влияние, защото няма опозиция, която да отстоява принципни позиции.

 

На въпрос дали се вижда отново заедно с Борисов в политиката, Цветанов бе категоричен - "Не".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 11706 |20.01.2021 Цветанов: Борисов да отговори защо човекът на ДПС - Горанов съставя листите на ГЕРБ за вота . 4| 3501 |20.01.2021 Войн Божинов, РЕГО: Между ГЕРБ и БСП ще е голямото съзтезание на предстоящите избори . 20| 3886 |18.01.2021 Цветан Цветанов: ГЕРБ и ДПС ще си партнират на изборите . 12| 3883 |16.01.2021 Агоп Каспарян: Битката ще бъде между БСП и ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads