Реклама / Ads
9| 5096 |18.04.2018 НОВИНИ

Цветанов към Радев: Да се иска прозрачност в момента е израз на неадекватност

.
Източник: БГНЕС
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов даде старт на новия парламентарен сезон с остри критики към БСП и към президента Румен Радев.
 
Цветанов директно атакува президента, който преди ден по време на лекция в УНСС коментира, че причината България да е най-бедната страна в ЕС е неефективната институционална среда. Той подчерта, че държавата е на тъмно и трябва да включим прожекторите, за да има прозрачност, цитирайки германския поет Волфганг Гьоте: "Светлина, повече светлина“.

"Да се иска светлина и прозрачност в момента, когато страната ни е под прожекторите на европейските лидери и институции, е израз на политическа неадекватност", заяви обаче Цветанов.

Според него никакви позовавания на Гьоте не могат да смекчат този факт.

„Прожекторите са включени, г-н президент. Наложително е не да призовавате към светлина, а да се опитате да видите видимото, че България върви в правилната посока и че институциите ни се борят за обществено доверие с дела, а не с деструктивни внушения.

Цветанов предупреди опозицията, че с големите амбиции идват и големите комплекси, а опитите да се дискредитира властта може само да ни навлече негативи пред европейските ни партньори.

Заради целта на левицата да "очерни" управляващите са се направили много мрачни прогнози по време на европредседателството ни, които обаче, не са се сбъднали, заяви Цветанов и посочи като пример прогнозата, че ще има струпване на мигранти на границата ни, проблем с който властта не би се справила.

"Играта със страховете не може да е печеливша технология за управление, защото не генерира кауза и не печели доверие. Този, който подхранва страхове, може да е успешен опозиционер, но не и успешен управленец, от саботажите няма политически дивиденти, напротив - може да ни навлече негативи оценки от европейските ни партньори", предупреди той депутатите от БСП.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5252 |18.04.2018 Бойко Борисов: Не искам да влизам във войните на президента . 0| 4652 |18.04.2018 БСП иска Борисов да се отчете в парламента за европредседателството . 3| 5225 |17.04.2018 КЕВР публикува исканите поскъпвания на тока и парното . 0| 5221 |17.04.2018 Радев: Щом сме в НАТО, ще поддържаме армията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads