Реклама / Ads
26| 5600 |15.11.2013 НОВИНИ

Цветанов: Шефът на ДАНС и главният прокурор ме удрят политически

.
Цветан Цветанов
Обществото се манипулира с извадки от изказвания, посочи той по повод информациите около случая Бисеров и направи анаогия с костинбродския случай.
 

Знам за разработката за Бисеров откакто започна да се пише в медиите за това, заяви по НТВ ексвътрешният министър Цветан Цветанов. Знаейки позицията на Бисеров и рязкото му решение за напускане, както и наблюдението на политическия живот водят до извод за финансови злоупотреби и укрити доходи, каза той. Според него за пореден път главният прокурор бил подведен и от зам.-главния прокурор и от други хора. Цветанов защити ГДБОП отново заради думите на шефа на ДАНС, че в новоприсъединена служба имало материали отпреди година за Хр. Бисеров.

Аз като вицепремиер и министър не съм разполагал и не съм знаел за никаква информация, постъпвала за Хр. Бисеров, твърд беше Цветанов. Цяла Европа вече знае за всичко, което се случва и в България, и в Словения, и в Румъния, отговори той на въпрос дали шефът на ДАНС и главният прокурор го удрят политически. Обществото се манипулира с извадки от изказвания, посочи той и направи анаогия с костинбродския случай. Той допусна версията на Касим Дал като правдоподобна.

Работата по корупцията във висшите етажи на властта се осъществяваше от ДАНС, ГДБОП се занимаваше с корупцията в съдебната система, поясни Цветанов. Бях обвинявам от мсички, че съм превърнал МВР в някаква политическа структура, а виждате сега какви тезиси излизат от там, продължи той. Ако аз съм прикрил някаква информация, това може да бъде установено много бързо, ако е пристигала такава, за това трябва да има резолюция, разясни Цветанов.

Хр. Бисеров беше човекът, който контролираше СРС-тата, стана зам.-шеф на парламента, шеф на правната комисия. Говори се, че ден преди оставката на Бисеров е имало оперативка в ДАНС с участието на Бисеров, каза още той.

ПГ на ГЕРБ обмисля да предложи варианта да се състави анкетна комисия по случая Хр. Бисеров. Дал и Октай познават стила на ръководството на ДПС и могат да направят верни предположения, поясни Цветанов. 

Координации с ДПС никога не са водени, казвам ви от първо лице, категоричен беше Цветанов. Той увери, че с Пеевски се бил срещал около 7 пъти, но се бил срещал и с всички депутати. 

По време на януарските протести и никога не са давали указания за следене на протестиращите. Сега всички протестиращи са с открити лица, а при предишните тези, които хвърляха бомбички, бяха с качулки, каза той. Представяте и си реакцията на медии и общество, ако през февруари от МВР беше изтекла информаци за "опорни точки", попита той. Не е правено при нас подобно нещо, увери Цветанов.

Провеждаме митинг в Пловдив, за да няма спекулации, че яхаме протести и заради футболното дерби в София, обясни Цветанов. Във всичките месеци след изборите българските граждани бяха манипулирани. Гласоподавателите на ГЕРБ искат също да изразят мнението си. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 5212 |13.11.2013 Цветанов: При сблъсъци, перспективата за България е оставка . 43| 5335 |10.11.2013 Цветанов: ДПС трябва да даде отчет за това, което се случва . 18| 5389 |08.11.2013 Писанчев: Генерал от ДАНС при Доган? Абсурд! . 35| 5187 |08.11.2013 Цветанов: Изтичане на информация от ДАНС проваля мащабно разследване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads