Реклама / Ads
2| 11434 |31.03.2016 НОВИНИ

Цветанов и Цацаров удрят Борисов чрез шефа на ГДБОП Спиридонов

.
Ивайло Спиридонов
Смяната на Ивайло Спиридонов, шеф на ГДБОП, обмислят главният прокурор Сотир Цацаров и председателят на Вътрешната комисия в парламента Цветан Цветанов. Те искали Спиридонов да бъде остранен с различни мотиви, но общата цел ги обединила, твърдят източници на Фрог нюз в МВР и прокуратурата.
 
Зам.-председателят на ГЕРБ Цветанов искал да сложи ръка върху Главна дирекция „Борба с организираната престъпност”. Затова и смятал да предложи своя доверен човек Станимир Флоров или за главен секретар на МВР, на мястото на неадекватния Георги Костов, или да го върне поне като шеф на ГДБОП. Това щяло да бъде истинска реабилитация за Флоров, който бе махнат от служебния министър Петя Първанова на 19 април 2013 г. заради  досъдебно произвоство срещу него. Чрез Флоров пък Цветанов се надява да контролира контрабандните канали, минаващи през страната. Най-голям интерес представлявали каналите за дрога и цигари, които разполагли с депа и складова база на българска територия.

Главният прокурор Сотир Цацаров пък бил срещу Спиридонов, защото последният не му давал разработките срещу престъпни групи. Заявявал, че ще уведоми държавното обнинение, когато се съберат доказателства и бъдат „осигурени” всички участници в престъпни схеми. Ченгета твърдят, че Спиридонов правел това, защото от прокуратурата понякога изтичала информация към престъпни босове.

Това, което обединява обаче Цацаров и Цветанов е, че Спиридонов е назначение на премиера Бойко Борисов. Махането на сегашния шеф щяло да лиши министър-председателя от информация за мръсните игрички на някои прокурори и хора от кръга на Флоров.

Стъпка в посока на реализация плановете на Цветанов била връщането в ГДБОП на Георги Джигрев. По времето на Флоров той отговарял за контрабандата, а сега го гласяли за заместник-началник. За длъжността е обявен конкурс, но запознати със ситуацията са категорични, че въпросът е предварително уреден.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4873 |31.03.2016 Бивш зам.-шеф на ДАИ: Изненадан съм от ареста на Цветанов . 0| 9366 |30.03.2016 Само във Фрог: Цветанов гласи Флоров за главен секретар на МВР . 0| 4835 |27.03.2016 Цветан Цветанов: Тази година ще има само избори за президент . 0| 4447 |25.03.2016 Цветанов призова за взаимодействие на службите от ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads