Реклама / Ads
38| 5757 |30.10.2012 НОВИНИ

И Цветанов учуден от оправдаването на Цонев, Сантиров и Попов

.
Цветан Цветанов
След градския прокурор Николай Кокинов и вътрешният министър Цветан Цветанов остана учуден от оправдателната присъда на Николай Цонев, след като вчера Софийският градски съд (СГС) напълно оправда бившия военен министър Николай Цонев, финансиста Тенчо Попов и съдията Петър Сантиров по делото за даване на подкуп на следователя Петьо Петров.
 

„Оправдателната присъда на бившия военен министър Николай Цонев, Тенчо Попов и Петър Сантиров, ни смущава, но все пак съдът е този, който взима фактите и обстоятелствата, и взима своето решение", каза вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов пред журналисти.

„Има още две инстанции. Прокуратурата заяви, че ще обжалва. Нека да излязат мотивите, прокуратурата да входира своя протест и да чакаме", обаче добави Цветанов.

„Не бих изпаднал в полемика по тази тема, защото вчерашното поведение на адвокати, на подсъдимите, не смятам, че е най-правилното като говорене в публичното пространство. Все пак да се съобразим и с факта, че имаше момент, в който са се предавали едни пари по едно определено дело и има използване на специални разузнавателни средства, които са документирали съдържанието на деянията, които са извършени. Правова държава сме, съобразяваме се с решението на съда, но това са фактите, трябва да имаме предвид и тях", сподели МВР шефът.

Малко по-рано градският прокурор на София Николай Кокинов също обяви, че е изненадан от подобна развръзка по процеса и не е доволен от решението на съда.

Очакваме мотивите на съда, за да видим кое приема за установено и кое – не, за да може да направим и нашия анализ, добави градският прокурор.

Моето дело беше една поръчка, но не мога да назова конкретни имена, заяви бившият военен министър Николай Цонев в ефира на бТВ. Според него ареста му е бил показен ход на сегашните управляващи, за да покажат, че се борят с престъпността. Цонев отново категорично отрече да е давал подкуп от 20 000 лв.

Той беше арестуван през 2010 г. при показна акция на полицията. По-рано през деня беше задържан и съдията от СГС Петър Сантиров, както и бившият гл. секретар на военното министерство Тенчо Попов. Цонев беше обвинен, че с действията си като министър е ощетил държавата с 8 млн. лв.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 6718 |29.10.2012 Цветанов подписа уволнението на Калинка Пенчева . 7| 5266 |27.10.2012 Цветанов с апел: Разумът да надделее в Пазарджик! . 14| 5785 |26.10.2012 Цветанов изчаква за уволнението на Калинка Пенчева . 2| 5216 |26.10.2012 Цветанов: Всеки може да бъде въвлечен в трафик на хора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads