Реклама / Ads
8| 3215 |19.02.2023 НОВИНИ

Цветлин Йовчев: Мигрантите преминават необезпокоявани границата ни

.
Цветлин Йовчев
“Видно е, че мигрантите преминават границата необезпокоявани. Това е проблем, който пряко касае националната ни сигурност. Това означава, че на територията на страната ни влизат хора, които ние не знаем какви са и какво са техните намерения”, каза бившият председател на ДАНС и бивш вътрешен министър Цветлин Йовчев в предаването “120 минути” по БиТиВи.
 

Цветлин Йовчев коментира и инцидента с камиона-ковчег край София, при който загинаха 18 мигранти: “Това е знак, че не сме намерили решение за един от проблемите на нашето общество. Нещата продължиха и днес, оказа се, че е задържано превозно средство с 43-ма мигранти на АМ “Тракия”. Това е сериозен трафик. Съмнявам се, че голяма част от мигрантите, които преминават през страната успяваме да ги задържим. Това е проблем. По-тежкото е, че нямаме план, за да се реши този проблем. Вече доста продължителен период от време ние нямаме ясен план какво трябва да направим.”

 

Йовчев посочи: “Единият от аспектите на проблема е, че ни не съумяваме в достатъчна степен, посредством правосъдната ни система и наказанията на тези хора да ги изолираме от обществото за определен период от време и да направим така, че да не извършват повече престъпления.” Според Йовчев голям проблем, че мигрантите продължават да преминават през границата. По думите му има смисъл от оградата, но тя трябва да е умна, да се укрепи или да се направи втора ограда: “Преди да настаним мигрантите в места за бежанци трябва да се направи оценка и да се вземе решение какво да се прави с тези хора и това дали са опасни, или не.” Йовчев подчерта, че три са компонентите в посока, на които трябва да работим - технологиите, организацията на работа и хората.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3179 |19.02.2023 Афганистанският посланик за мигрантите: Предпочитат да са в камиона, защото нямат бъдеще в страната си . 8| 3529 |19.02.2023 Афганистанските талибани искат България да накаже виновните за смъртта на мигрантите край с. Локорско . 2| 3266 |19.02.2023 В Гърция арестуваха издирвания за смъртта на мигрантите в камиона-ковчег . 4| 4231 |18.02.2023 Вижте камиона-ковчег от трагедията ”Локорско”, мигрантите умирали бавно и мъчително

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads