Реклама / Ads
3| 2391 |16.09.2024 НОВИНИ

Туристическият бранш пита: Къде са компенсациите за високите сметки за ток?

.
Туристическият бранш изразява дълбокото си разочарование от бездействието на министъра на финансите Людмила Петкова и министъра на енергетиката Владимир Малинов по отношение на обещаните компенсации за изключително високите сметки за електрическа енергия.
 

В отворено писмо, подписано от Националния борд по туризъм, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Българската асоциация за туризъм, Българската асоциация на заведенията и Сдружение на заведенията в България, туристическите организации изразяват своето недоволство от липсата на реализация на договорените и гласувани от Народното събрание компенсации. Въпреки че предложенията са преминали през енергийната комисия и са били гласувани на две четения в парламента, факт е, че фактурите за юли и август вече са пристигнали и компенсациите все още не са изплатени.

 

„В тези трудни времена ние възприемаме липсата на действия като неуважение и пренебрегване на българския бизнес от страна на министрите Людмила Петкова и Владимир Малинов. Това бездействие не само че може да доведе до множество фалити, но и представлява заплаха за стабилността на цялата икономика“, подчертават от бранша в своето писмо. Те посочват, че макар и осъзнаващи необходимостта от ратификация от Европейската комисия, все пак настояват за незабавни действия от страна на двете министерства и на българското правителство, за да се ускорят процедурите.

 

Според представителите на туристическия бранш има възможност компенсациите да започнат да се изплащат още преди приключването на въпросната ратификация. Те призовават правителството, включително и служебното, да изпълни ангажиментите си и да предприеме необходимите стъпки за разрешаване на проблема.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2441 |16.09.2024 Таксиджия блъсна жена на пътя между Ресилово и Самораново и избяга . 0| 2207 |16.09.2024 Важно за родителите: Кои изследвания и прегледи на деца се плащат от Здравната каса и кои не . 0| 2443 |16.09.2024 Какви намаления предлага БДЖ за ученици и студенти? . 0| 2258 |16.09.2024 Пламен Димитров, КНСБ: Методиката за определяне на линията на бедност трябва да се промени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads