Реклама / Ads
29| 7458 |17.03.2014 НОВИНИ

Убиецът Петко от болницата: Нападнаха ме, отбранявах се

.
Убиецът Петко Савов вече не буйства. Той не говори с никой друг, освен с адвоката си. На него той казал, че е бил нападнат и се е защитавал. Докато Савов се възстановява в болницата във Велико Търново, 600 души изпратиха полицая Емил Шарков в последния му път.
 

"Къде е майка ми, как е тя?" Това са единствените думи на Петко Савов, откакто е в реанимацията на великотърновската болница. В петък 53-годишният мъж с психични проблеми уби спецполицая Емил Шарков и рани тежко трима негови колеги. Това стана при полицейска акция, в която оръжейният арсенал от дома му трябваше да се конфискува. Тогава Савов също бе прострелян при извеждането от дома му. Той беше ранен в корема и в двете ръце от баретите. В момента мъжът се намира в реанимацията на великотърновската болница. Стрелецът вече е по-добре, спрял е да крещи и да заплашва полицаите, които го охраняват пред врата на болничната стая. В събота вечерта е бил посетен от криминалисти, за да го разпитат, но отказал каквото и да е съдействие. Раненият мъж, който все още е завързан с белезници за леглото, мълчал и не отговорил на нито един въпрос. Той отказал да разговаря дори с адвоката си, само го слушал, докато той му разяснява ситуацията.

 Общото състояние на Петко се подобрява, въпреки че левият му бъбрек е изваден и има три огромни рани в корема. Във вторник следобед изтича 72-часовата му полицейска мярка за задържане под стража. Най-вероятно окръжният съд в старата столица ще трябва да направи изнесено заседание в болницата, за да реши дали ще продължи неговото задържане.

 Междувременно полицията скри майката на Петко. След като беше освободена в събота вечерта от полицейския арест, тя е настанена в социално заведение или дом за възрастни хора. Мястото обаче се пази в пълна тайна. Баба Стефанка не е в старческия дом във Велико Търново, не е и в домовете за хора с физически увреждания в селата Горски Горен Тръмбеш или Драганово. Друг от вариантите е тя да е настанена в частен дом.

 Бдение в памет на убития в Лясковец командос Емил Шарков организираха пък хората в Лясковец в неделя вечерта. Идеята тръгна от социалната мрежа Facebook. Инициаторите призоваваха всички, които оценяват саможертвата на полицая, да се съберат в 18 ч пред сградата на Общината. В града вече се обсъжда и идеята за вдигане паметник на Шарков. Лясковчани си дават сметка, че мъжът загина, спасявайки не само колегите си, но и деца от СОУ "Максим Райкович". Савов неведнъж заплашвал учениците, че ще ги простреля, защото не понасял шума им.

Съседи на лясковския стрелец обаче го описват като интелигентен човек, който се държал съвсем нормално допреди време. Някои от тях дори не знаели, че има психични проблеми.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 7057 |15.03.2014 Д-р Гълъбова: Жалбите на Петко са симптом за заболяване . 15| 6001 |14.03.2014 От БСП настояват МВР да изясни бездействието около Петко Савов . 25| 6080 |14.03.2014 Петков от Лясковец бил с постановление за принудително лечение . 4| 9881 |14.03.2014 Й. Бобонков, шеф на "Сидер Войвода", за Фрог: Не познавам Петко Петков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads