Реклама / Ads
39| 6057 |07.07.2011 НОВИНИ

Учим се от Израел да пестим вода

.
Бойко Борисов
Българският премиер Бойко Борисов и израелският Нетаняху се харесали още преди години, протекла химия помежду им, признаха те. Енергичен премиер, енергични министри, похвали Нетаняху българския си колега.
 

Ако искате свободна Газа, освободете я от „Хамас", обяви израелският премиер Бенямин Нетаняху след съвместното заседание на правителствата на България и Израел в МС. Той поясни, че това бил средновековен режим, като в Иран, който не дава на жените никакви права, преследва малцинствата, хомосексуалистите, убива всички опоненти.

"Флотилията на свободата" не е хуманитарна мисия, защото икономиката на Ивицата Газа е отворена за внос на всякакви стоки. Няма никакви ограничения за вноса освен едно - оръжия, каза премиерът на Израел. Доставките на оръжие са причината Израел да наложи морска блокада на Ивицата Газа, добави той. Ако дадете ядрени оръжия в ръцете на аятоласите, това ще застраши Израел, региона, света, ще застраши и България. Международната общност не бива да го позволява, заключи още Нетаняху.

Когато аз още бях кмет, Нетаняху беше опозиция, ние се срещнахме в Тел Авив и оттам започна нашата съвместна дейност, каза на свой ред българският премиер Бойко Борисов. Нетаняху се присъедини, че между двамата веднага протекла химия. Тогава и двамата били в опозиция, но си обещали да се срещнат, когато дойдат на власт.

Израелският премиер отправи похвала към българското правителство: "Енергичен премиер, енергични министри!"

Борисов пък обяви, че Бог е надарил България с прекрасни земи. Огромните ни залежи на петрол били нашите плодородни земи. Той призова да се поучим от Израел в пестенето на водни ресурси, защото България била европейски шампион по пилеене на вода, а Израел световен шампион по пестене на всяка капка. България иска да привлече израелски инвестиции в областта на изграждането на инфраструктура – язовири и напоителни системи. Днес не сме подписвали споразумение във военната област, но предстои да бъдат подписани две споразумения в отбраната и отбранителните системи и евентуално за съвместни учения, каза още Борисов.

И ние си имаме по едно Биби; и си работят знаете, пошегува се още Бойко Борисов, визирайки галеното име на Бенамин Нетаняху като Биби и собствените си абревиатури Б.Б.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5062 |07.12.2010 Наши пожарникари с грамота от Израел . 1| 4839 |17.06.2010 България и Израел разбиха банда за отвличания . 9| 5928 |03.06.2010 Българските журналисти се прибраха от Израел . 27| 5161 |02.06.2010 РЗС: Да застанем твърдо зад Израел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads