Реклама / Ads
9| 4783 |24.04.2020 НОВИНИ

Удължават със седмица безплатното паркиране в София, обмисля се отварянето на парковете за деца

.
Петя Аврамова и Йорданка Фандъкова
Безплатното паркиране в „синя“ и „зелена“ зона в центъра на София ще бъде удължено с още една седмица. Софиянци и гостите на града оставяха безплатно колите си в централната градска част до днес, като мярка срещу разпространението на коронавируса.
 

Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти, която заедно с регионалния министър Петя Аврамова инспектираха разширението на Софийския околовръстен път в участъка от пътен възел "Цариградско шосе“ до пътен възел "Младост".

 

„Казвам седмица по седмица, защото този въпрос не е еднозначен. Всички мои колеги ме натискат да върнем поне „синя“ зона, защото в центъра е хаос с паркирането. В същото време, ако аз обявя, че я връщаме, ще започнат от понеделник снимки на хора в автобуси и трамваи. Ще се окаже, че аз съм виновна за това, че има струпване на хора“, аргументира решението си Фандъкова.

 

Тя обяви още, че се обмисля вариант за облекчаване на противоепидемичните мерки, които да позволяват родители с малки деца да се разхождат в парковете, но в определени часове, определени маршрути и строги правила. „Кога ще стане това, ще го препоръча и реши Националният оперативен щаб“, категоричен е столичният кмет.

 

"Въпреки кризата, в която се намираме, се полагат усилия, за да може всички големи инфраструктурни обекти в България да се реализират. Работата по издаване на разрешителни за строеж на практика не е спирала и всички институции са мобилизирани максимално'', обясни министър Аврамова и даде за пример продължаващите работни дейности по Софийския околовръстен път, магистралите ''Хемус'', ''Струма'', ''Европа'' на която инспекция днес направи премиерът Бойко Борисов придружен от Томислав Дончев и заместникът на Аврамова Николай Нанков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4296 |24.04.2020 Започва петият ден от светлата седмица . 12| 5163 |21.04.2020 ГЕРБ и патриотите ще решат след седмица дали да се удължи извънредното положение . 0| 3843 |21.04.2020 С дъжд и по-ниски температури започва работната седмица . 0| 4437 |20.04.2020 Започва Светлата седмица, Светли понеделник е

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads