Реклама / Ads
0| 2791 |05.06.2024 НОВИНИ

Удари с ръце, душене, притискане - Нов тежък случай на домашно насилие в плевенско село

.
Източник: личен архив
Нов тежък случай на домашно насилие в плевенското село Рупци. 62-годишен мъж е наранил тежко с нож 73-годишна жена. Пострадалата е оперирана по спешност и е в реанимация. Оказва се, че нападателят е лекуван в психиатрична клиника и това не е първата му проява на агресия.
 

Хората от селото говорят за Георги и агресията, която той е започнал да проявява още в понеделник. Знаели за заболяването му и по тази причина не му отвърнал, а успели да го успокоят.

 

Пламен Витков, кмет на с. Рупци пред БНТ каза: "Знам цялата му история. Той наистина беше много добър човек, както и до скоро, но в последно време, последната година, година и нещо има няколко въдворявания за лечение."


Вчера следобед Георги се прибрал в дома си. Силно агресивен, първо посегнал на жената, с която живее. Съсед се притекъл на помощ, но това довело до още по-голяма ескалация.

 

Георги Василев, началник на РПУ-Червен бряг: "Около 19:12 часа вчера получаваме сигнала от родственик, живеещ в съседство, който се притичва на помощ, чувайки нейните викове и писъци, вижда как и нанася 2-3 удара в областта на лицето. Той съответно за да и помогне, за да предотврати неговите действия тръгва към него, той се агресира, виждайки го, поваля го на земята, започва да го души."


Най-близкият полицейски патрул веднага е изпратен на адреса. На мястото Георги проявява агресия и към двамата униформени.

 

Георги Василев, началник на РПУ-Червен бряг: "В момент, в който те виждат някаква възможност за неутрализиране на този мъж агресивен, той показва дясната си ръка с ножа, започва да го размахва и в този момент вече колегата решава да използва оръжие, за да може да го обезвреди по някакъв начин."

 

Дияна Илиева-Стоянова, прокурор в Окръжна прокуратура - Плевен: "В резултат на предприетите адекватни действия от тяхна страна той е обезвреден и задържан. Установяват в тази постройка жена, 73 г., която жена е била с две прободни рани. Тази жена е живеела в едно общо домакинство с мъжа, извършителя, а тя е майка на жената, с която той живее на съпружески начала."


Оказва се, Георги е стар познайник на полицията. И друг път е посягал на жената, с която живее.

 

Георги Василев, началник на РПУ-Червен бряг: "Беше употребил физическо насилие, удари с ръце, душене, притискане, беше наръгал с нож в бедрото. Беше образувано досъдебно производство, причиняване на лека телесна повреда в условията на домашно насилие."






Доказана е обаче невменяемост и разследването е прекратено. Настаняван е на лечение и в началото на годината, пуснат е от клиниката преди малко повече от месец. След излизането му от болница обаче никой не следи дали продължава да приема лекарства. И ако в този случай полицаите са знаели за заболяването в повечето друг подобни случаи това не е така.

 

Георги Василев, началник на РПУ-Червен бряг: "Когато нямаме информация ние как да действаме? Не можем да седим и да чакаме да дойде някъде тая информация ние трябва да реагираме незабавно."


В случая с Георги от Рупци отново психиатрична експертиза ще каже дали той може да носи наказателна отговорност. Най-вероятно отново ще бъде на принудително лечение за три месеца и след това всичко да се повтори отначало.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2942 |05.06.2024 Откриха мъртъв служител на аквапарк в Несебър . 2| 2629 |05.06.2024 Доказано от учени: Пицата намалява стреса при гледане на мач . 2| 2975 |05.06.2024 България в топ 3 на ЕС с най-голям спад на цените на производител . 1| 2664 |05.06.2024 Божидар Божанов обясни на какво се дължат разминаванията между машинното и ръчното броене на бюлетините

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads