Реклама / Ads
5| 3082 |26.10.2022 НОВИНИ

Украйна получава системи за противовъздушна отбрана от САЩ

.
Източник: БГНЕС
Украйна ще получи усъвършенствани системи за противовъздушна отбрана NASAMS от САЩ, докато Киев се опитва да отблъсне руските ракетни атаки срещу енергийната си инфраструктура, съобщава "Financial Times" ("Файненшъл таймс").
 

Главният изпълнителен директор на компанията производител „Raytheon“ Грег Хейс оповести вчера, че вече са доставени първите две противовъздушни системи на Украйна, които се инсталират. Той допълни, че малкият обсег на системата е ефективен и може „да свали всичко в небето - от дронове, през балистични ракети до изтребители, пишат от БНР.

 

NASAMS е известна като "Национална усъвършенствана ракетна система земя-въздух". Тя е наземна ракетна технология за противовъздушна отбрана. Разработена е от норвежката компания Kongsberg Defense & Aerospace и базираната в САЩ Raytheon. Това е най-усъвършенстваната система за противовъздушна отбрана, предоставена на Украйна досега.

 

Украйна настоява за натовски системи, които да защитават нейното небе, тъй като запасите от системите от ерата на Съветския съюз се изчерпват от безмилостните руски удари с крилати ракети и безпилотни самолети камикадзе, за които се смята, че са ирански.

 

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер също обеща по-нататъшна подкрепа за Украйна, особено в областта на въздушната отбрана по време на изненадващата му визита в Киев във вторник. Това е първото му посещение, откакто Русия нахлу в страната на 24-ти февруари.

 

Щайнмайер увери Украйна, че Германия не само е на страната на Киев, но и ще продължи да подкрепя държавата икономически, политически и военно.

 

Щайнмайер изтъкна, че през последните месеци Германия се е превърнала в един от най-големите доставчици на оборудване за противовъздушна отбрана на Украйна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 2851 |26.10.2022 При президента: Радев и ГЕРБ започнаха с комплименти, после се скараха за военната помощ за Украйна . 2| 2887 |26.10.2022 Германският президент се скри в бомбоубежище в Украйна, има препоръка бежанците да не се връщат тази зима . 1| 2852 |25.10.2022 Мелони: Италия ще подкрепи Украйна . 2| 3093 |25.10.2022 Андрей Гюров откликна на Радев: Няма опасност за държавата ни, ако дадем оръжие на Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads