Реклама / Ads
0| 5027 |03.04.2022 НОВИНИ

Украйна за ужаса в Буча- геноцид! Русия - „планирана медийна кампания”

.
Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия в извършването на „геноцид“ в Украйна с цел унищожаване на „цялата нация“, ден след като десетки тела бяха открити по улиците на град Буча до Киев след оттеглянето на руските сили. „Да, това е геноцид. От руското министерство наричат ​​ситуацията „планирана медийна кампания“.
 

Унищожение на цялата нация и народ, ние сме граждани на Украйна. Имаме повече от 100 националности. Става дума за унищожението и изтреблението на всички тези националности“, каза Зеленски в интервю за американския канал Си-Би-Ес.

 

„И това се случва в Европа през 21-ви век“, въздъхна той, заклеймявайки „мъченията над цялата нация“. Украйна по-рано обвини руските военни в извършване на „предумишлено клане“ на цивилни в Буча, северозападно от Киев, както и в други „ужаси“ в сега „освободените“ от нашественика региони, което предизвика възмущението на Запада и призиви за допълнителни санкции срещу Москва. Президентът Зеленски призова за „изтегляне на 100 % на техните войски“, за да се върнем „поне“ към ситуацията преди 24 февруари, деня на руската инвазия. „Това би ни позволило да започнем да обсъждаме други въпроси за края на окупацията, как ще живеем след това“, добавя той, според откъси, излъчени в „Туитър“. „Дори не мога да проведа среща, докато бомбардират. Така че първо прекратяване на огъня, след това можем да се срещнем с руския президент Владимир Путин“, добави Володимир Зеленски.

 

„Двамата ще обсъдим. Когато настъпи краят на войната, тогава ще обсъдим заедно гаранциите за сигурност и статута на неутралитет“, като същевременно „запазим нашия суверенитет и мощна армия“, каза той, изброявайки украинските предложения по време на текущите преговори с Москва. „И ако това споразумение бъде нарушено, ние трябва да имаме възможност да се защитим“, предупреди той. "След като обсъдим всичко това, всички войски трябва да бъдат изтеглени. И след изтеглянето им, можем да седнем със страните, които ще служат като гаранти на сигурността", добави той


Официалният телеграм канал на Министерството на отбраната на Русия публикува позиция в канала „Война срещу фалшификатите” във връзка с информацията от страна на Украйна за десетки тела на мъртви хора, открити в Буча след изтеглянето на руските войски. От руското министерство наричат ​​ситуацията „планирана медийна кампания“.

„Бележки за Буча се появиха в няколко чуждестранни публикации наведнъж - изглежда като планирана медийна кампания. Като се има предвид, че войските напуснаха града на 30 март, къде бяха тези кадри през последните 4 дни? Тяхното отсъствие само потвърждава фалшификата “, се казва в публикацията.

 

Авторите на "Войната с фалшификатите" също смятат, че клиповете и снимките от Буча са инсценирани. Освен всичко друго, те твърдят, че ръката на един от починалите се движи, а обстрелът, за който се твърди, че е извършен от украинските военни след изтеглянето на руските войски от Буча, може да доведе до загуби сред цивилни.

 

По-рано кметът на Буча Анатолий Федорук, коментирайки съобщенията за загиналите каза, че след като украинската армия си е възвърнала контрола над града, „280 души са били погребани в масови гробове“.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4634 |03.04.2022 Ген. Атанас Атанасов: България ще даде военно-техническа помощ на Украйна . 0| 3163 |03.04.2022 Зеленски: Русия иска да превземе източната и южната част на Украйна . 0| 4876 |03.04.2022 Войната в Украйна, ден 39: Десетки трупове на цивилни в градчетата край Киев, серия от експлозии в Одеса . 0| 4324 |02.04.2022 Иво Христов: Войната е пагубна за Украйна, Русия и Европа. Парадоксално тя ще бъде благоприятна едновременно за САЩ и Китай

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads