Реклама / Ads
8| 3746 |17.08.2023 НОВИНИ

Украинци видели спътницата на Алексей Петров. Пълзяла 20 метра от мястото на убийството

.
Източник: БГНЕС
Украинци видели спътницата на Алексей Петров да пълзи 20 метра и й дали телефон. Жената беше тежко ранена при убийството на бившата барета и вомемнта се намира в УМБАЛСМ “Пирогов” без опасност за живота.
 

Разследавенота на покушението продължава. Убийците на Петров все още не са известни. Не е ясно и с какво точно оръжие е стреляно, нито какъв е броят на евентуалните извършители. Говори се, че може да не е един човек. Стана ясно, че той е бил с охрана по време на убийството, но по информация на bTV автомобилът на Алексей Петров и охраната му се е намирал много далеч от началото на пътеката в гористата местност край лифта “Драгалевци”. 

 

Всяка сряда Алексей Петров и планинският водач Мирослава Михайлова са минавали по този маршрут и това не е било тайна за никого, сочат данните към момента. Вчера по същия маршрут са се движили двама украинци - мъж и жена, които разказват, че по време на прехода си са чули шум в гората, а после и серия от изстрели. Твърди се, че е използвано автоматично оръжие. 

 

Двамата украинци са видяли спътницата на Алексей Петров да пълзи сама от 20 до 30 метра от пътеката нагоре към асфалтовия път, където се намирали охраната и автомобилът и именно там е помолила за помощ. Именно тя е съобщила за убийството на Петров по телефон, даден й от украинците. 

 

Три са основните версии за покушението срещу Петров. Една от тях е, че политически мотив стои зад убийството заради участието на бившата барета в сформирането на така наречената “сглобка” - кабинетът на ГЕРБ и ПП-ДБ. Другата версия също е политическа, но според нея става дума за хора, близки до кръга около Алексей Петров. Работи се и по версия за бизнес интереси и преразпределението на капитала на “Лев инс”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5303 |11.08.2023 Какви руски оръжия залавят украинците: най-ценните находки . 30| 3241 |07.08.2023 Москва атакува региона на Харков в опит да си върне позициите от украинците . 30| 4696 |01.08.2023 За 10 млн. украинци руският се превърна от роден език и език на Пушкин, в език на Путин и Пригожин . 6| 2861 |01.08.2023 УКРИНФОРМ: От началото на 2022 г. Русия е мобилизирала принудително до 60 000 украинци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads