Реклама / Ads
3| 2693 |13.03.2024 НОВИНИ

Укринформ: Руските пропагандисти работят за дестабилизиране на Украйна посредством психологически атаки

.
Източник: БГНЕС
Руските пропагандисти изпълняват активна фаза на операцията за зловредно влияние "Перун", която трябва да достигне своя пик до деня на президентските избори в Русия, съобщи Укринформ, позовавайки се на данни на украинското военно разузнаване.
 

Операцията е ориентирана към подкопаване на политическата ситуация в Украйна и западните демокрации и създаване на условия за "изпълнение на задачите" на т.нар. специална военна операция. Операция "Перун" се осъществява и във временно окупираните територии на Украйна и в повечето региони на Русия.

 

Разузнавателните средства на Националната гвардия на Русия, действащи на чужда територия, също вземат участие в усилията.





Пропагандистите на Кремъл инструктират шпионите от системата на руската гвардия да работят за компрометирането на украински и проукраински западни политици, като ги обвиняват в корупция и предателство на интересите на Украйна. Те освен това имат за цел да оправдават руската агресия срещу Украйна и да осветляват кризата от гледна точка, благоприятна за Москва. Друга задача е генерирането на дезинформация за предполагаемото "нормализиране на живота" в завзетите от руснаците украински територии. Активът е инструктиран и да формира образа на "украинските нацисти" в руското и европейското медийно пространство и т.н.

 

Според руския наръчник, службите за сигурност на Кремъл се позовават на събитията, които се развиват в Украйна през първата половина на 2024 г., като използват както отдавна установени, така и новоизмислени подвеждащи разкази: за предполагаемия държавен преврат, подготвян в Киев, за отговорността на Украйна за разпалването на военни действия в Донбас, за предполагаемото масово убийство на проруски активисти в Одеса и други, коментират анализаторите на военното разузнаване.





Предвижда се операцията да достигне своя своеобразен връх около деня на президентските избори в Русия.

 

Кремъл възнамерява да приключи с психологическата операция "Перун" до 30 юни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 8064 |13.03.2024 Прокурор Вероника Димитрова пред ВСС: Нотариуса и Атанасов присъстваха на коледното тържество на СРП . 0| 2644 |13.03.2024 ЕП прие законодателство за AI, което гарантира безопасността и зачитането на основните права . 0| 2554 |13.03.2024 Тежка катастрофа отне живота на двама души край добричкото село Росеново . 0| 2574 |13.03.2024 Говорител на ЕК: Осъждаме жестокото нападение над Леонид Волков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads