Реклама / Ads
1| 2201 |10.10.2024 НОВИНИ

Ураганът Милтън удари Флорида. На фона на стихията - Байдън призова Тръмп да спре с дезинформация за нея

.
Източник: БГНЕС
Ураганът Милтън достигна крайбрежието на щата Флорида с разрушителната трета категория и причини обилни валежи, които могат да причинят значителни наводнения. Това е петият ураган, който достига бреговете на Съединените щати тази година. 
 

Милтън достигна сушата в района на Сиеста Кий, разположен на около 12 километра южно от град Сарасота, Флорида с максимални постоянни ветрове от около 200 километра в час, заявиха от Националният център за ураганите на САЩ. При сблъсъка си със сушата Милтън донесе огромно количество дъжд, който в продължение на над 3 часа се изсипа над залива Тампа Бей.

 

Според метеоролозите обемът на валежите е толкова значим, че вероятността нещо подобно да се случи е веднъж на 1000 години. Проливните дъждове вероятно ще причинят значителни наводнения около коритата на реките и около езерата.  Властите съобщават за множество пострадали в окръг Сейнт Луси в резултат на Торнадо, което е бушувало по-рано през деня. Губернаторът на Флорида Рон Десантис заяви, че „много окръзи на щата са съобщили за щети от торнадо“.







По-рано Десантис каза:

 

"Бурята е тук. Време е всички да се приготвим и подслоним. Разполагаме с огромни ресурси, които са подготвени за тази буря. Хората са уморени, защото трябваше да се справят и с урагана "Хелийн", но всичко, което виждам, е как казват, че ще свършат необходимата работа".


Президентът Джо Байдън заяви, че в засегнатите райони са разположени хиляди федерални служители, сред които повече от 1000 члена на бреговата охрана.

 

"Все още се очаква той да бъде един от най-разрушителните урагани, поразявали Флорида от над един век насам. Както ръководителят на Националния център за ураганите, така и директорът на Националната метеороглична служба бяха изключително ясни за това, че "Милтън" може да доведе до невероятни опустошения, може да унищожи общности и да причини загуба на човешки животи".

Очаква се по-пълна оценка на щетите да бъде направена сутринта, когато ураганът вероятно ще е достигнал Атлантическия океан. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7411 |10.10.2024 България и Румъния в Шенген: Съветът на ЕС обсъжда състоянието на Шенгенското пространство . 0| 2152 |10.10.2024 Слънчево време ни очаква днес . 1| 2416 |09.10.2024 Велико Минков: Какво толкова съдът се чуди дали ще бъде в интерес на детето биологичният му баща да му бъде и родител? . 0| 2805 |09.10.2024 Посмъртният мемоар на Лиза Мари Пресли шокира. Два месеца държала вкъщи тялото на сина си след смъртта му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads