Реклама / Ads
13| 3384 |17.11.2022 НОВИНИ

Утре става ясно дали ще дадем снаряди, оръдия, танкове, БТР-и и самолети на Украйна

.
Сред най-важното въоръжение в списъка за военна помощ, предоставен от Украйна, са артилерийските оръдия, средства за отбрана, в това число за военновъздушна отбрана, снаряди, танкове, БТР-и и самолети. Това каза посланикът на Украйна у нас Виталий Москаленко.
 

Той говори пред журналисти след участието си в първия ден от годишната среща на министрите на отбраната във формат SEDM (Процес на срещи на министрите на отбраната от Югоизточна Европа), съобщи БТА.


Москаленко обясни, че списъкът за военна помощ за Украйна е предоставен още преди решението на Народното събрание за предоставяне на такава от страна на България,


Нямам точна информация какво точно въоръжение ще бъде предоставено от страна на България, заяви той.

 

И добави: "Сега става въпрос за получаване на тези видове техника, с които България разполага и може да ги отдели за потребностите на украинската армия, която в момента се бори за свобода и независимост на украинската държава".


Попитан дали след инцидента в Полша нуждите за въоръжение на Украйна са се променили, Москаленко заяви: "Ситуацията след ударите по Полша не бих казал, че особено се промени, тъй като необходимото въоръжение, от което Украйна има потребност остава същото. Това са средства за противовъздушна отбрана, за бронираната техника, за артилерийска техника, за амуниции, снаряди."


В края на тази седмица Министерството на отбраната трябва да е готово с анализа за това каква помощ може да предоставим на Украйна с решението на парламента за военна помощ за Украйна.


"В края на седмицата ще имаме готов анализ. След като бъде подготвен този анализ, ще подготвим съответно и предложение за решение към Министерски съвет с последващо внасяне в Народното събрание, като първо ще спазим срока, който ни е зададен с решението", заяви от своя страна Министърът на отбраната Димитър Стоянов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5526 |16.11.2022 Коя парола изпозлвате в интернет? Вижте дали не е като тази, която използват почти всички в света . 0| 2914 |16.11.2022 Рибарски, ПП: Радев трябва да реши дали да свика КСНС . 0| 2863 |15.11.2022 Калоян Паргов: Виждам желание за голямо дясно обединение . 1| 2908 |15.11.2022 ДБ удря рамо на ПП за втория мандат, независимо дали ще има подкрепа и от ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads