Реклама / Ads
2| 3588 |22.12.2021 НОВИНИ

Уволняват служителя на тол управлението, крещял на молдовски гражданин: „Маймуно, айде плащай. Плащай и чиба“

.
Служителят на тол управлението, отправял грубости към молдовски гражданин при спор за плащане на глоба на Дунав мост, ще бъде уволнен дисциплинарно до края на деня.
 

Това заяви вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, който обяви на брифинг резултатите от възложената от него проверка във връзка с разпространения в медиите сигнал за недопустимо поведение на служител на Националното тол управление.

 

Проверката показва, че няма данни за отклонение на средства от такси за винетки и глоби. За събирането на дължимите суми тол управлението работи с различни съконтрагенти.

 

На Дунав мост таксите за винетка и глобите се плащат на гишето на Агенция „Митници“.

 

„На молдовския гражданин е наложена глоба, защото е шофирал без винетка в продължение на 15 минути преди да си закупи такава. Автомобилът му е регистриран от системата и глобата е безспорно дължима“, уточни Гроздан Караджов.

 

На Дунав мост служителите на митниците поискали съдействие от колегите си от тол управлението да разяснят на молдовския гражданин защо му е наложена санкция.

 

Изисканата сума е платена в кеш на гишето на митниците.

 

„Маймуно, айде плащай. Плащай и чиба“ - това са думите, които служителят на ТОЛ управлението изкрещява към молдовски граджанин.

 

Скандалният клип на граничния пункт „Дунав мост“ се появи в социалните мрежи преди пет дни. Скандалът започва, след като молдовският шофьор иска да плати с карта, а не в брой. Не е ясно защо обаче служителите на БГ ТОЛ са се опитали да го принудят да плати кеш и са демонстрирали безнаказаност.

 

„Аз съм подал сигнал към компетентните органи и аз ще се погрижа да видим този резултат. Всъщност не е достойно едно такова поведение на българската граница. Това няма да се получава повече“, заяви министър Николай Събев, след като случаят нашумя.

 

На днешния брифинг от регионалния министър стана ясно още, че тол таксите за товарни камиони в България ще бъдат повишени. По думите на Караджов в момента те са несъизмерими с тези в останалите държави. Според него приходите от тировете, които рушат най-много пътищата у нас, са двойно по-ниски от електронните винетки за леките коли. Гроздан Караджов намекна и че трябва да се разшири обхвата на тол системата като даде пример с камион, който влезе в България от Русе, пътува до Силистра и се върне, за което не плаща нищо, тъй като за този участък няма тол рамки. Министърът обяви още, че винетките за леките коли няма да поскъпват догодина.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3434 |13.11.2021 Постоянен арест за служителя от ДАНС, уличен във взимане на подкуп . 6| 3410 |12.07.2021 Светослав Малинов: Ще има най-малко три партии в управлението, въпросът е за компромисите . 13| 5230 |23.06.2021 Уволняват председателя на Държавна агенция „Електронно управление” . 13| 3209 |19.02.2021 Уволняват полицаите, участвали в забранения купон в Сандански

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads