Реклама / Ads
36| 7167 |08.06.2020 НОВИНИ

Валери Симеонов: В битката срещу олигархията следващият трябва да е Валентин Златев

.
Валери Симеонов
В битката срещу олигархията следващият би трябвало да е Валентин Златев. Той извършва необезпокоявано своята дейност, която не е нищо повече от монопол на пазара на горивата.
 

Това заяви пред БНТ председателят на НФСБ Валери Симеонов.

 

Първата мишена беше Васил Божков. Всичко се започна с промените в Закона за хазарта и одържавяването на лотарията. В момента бившият вече хазартен бос се намира в Дубай, пуска компрометираща за властта информация.

 

“Ако не беше давана трибуна на г-н Божков от “Божков TV”, то нямаше да има и такъв отзвук и коментари. Това е опит за нагнетяване на напрежението в политически план от една телевизия”, отсече Симеонов. Това е поредният път в който телевизия bTV е наречена по този начин - от премиер, главен прокурор и партиен лидер.

 

“Повече от ясно е, че това е поведение на един човек, който по-скоро се опитва да създаде някакво напрежение, да създаде някаква бъркотия в държавата, но не и да се защитава”, смята обаче Симеонов.

 

Според лидера на НФСБ поведението на Божков не е на човек, който е несправедливо обвинен и който се защитава. До момента по тези 18 обвинения той не се е опитал да опровергае нито едно. Основният въпрос е виновен ли е този човек или не е виновен, дължи ли 700 млн. или не ги дължи.

 

Симеонов внесе и законопроект, с който се цели поетапното затваряне на казина и игрални зали в страната. Идеята му е да бори хазартната зависимост, която по думите му е “истинска пандемия”.

 

Предупреждения, че следващ може би е Валентин Златев се появиха още преди няколко седмици. Валери Симеонов вече няколко пъти намекна за нещо подобно.

Битката е срещу олигархията, заяви Симеонов.

 

“Златев извършва необезпокоявано своята дейност, която представлява нищо друго, освен монопол на пазара на горивата. Създал си е присъдружната съответно асоциация на разпространители на горива. Превърнал се е в едва ли не в единствения партньор на управляващите. Със закона от преди две години и половина се опитаха да разчистят изцяло пазара от дребните търговци, от дребните бензиностанции в малките населени места”, отсече още Симеонов.

 

Припомняме, че преди два дни Валентин Златев от "Лукойл България" бе привикан на разпит от прокуратурата. Той е призован от държавното обвинение като свидетел заради списъка на братя Бобокови.

 

Припомняме още, че държавата реши да влезе в петролния бизнес чрез създаването на Държавна петролна компания и верига от бензиностанции, като идеята е да се създаде по-голяма конкуренция.

 

“България прескочи цели цивилизационни етапи в обществено-икономическото си развитие. Нямаше готовност, натрупани по естествения и законен начин капитали. Всичко започна с преразпределянето на суми с куфарчета, приватизационни сделки на хора, които нищо не разбират. Затваряне на заводи. Това не беше нормална приватизация, а престъпна. Тогава се появиха много богати хора, които не станаха капиталисти”, обясни Симеонов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5328 |07.06.2020 Хазартният бизнес обвини Валери Симеонов в лобизъм . 16| 6199 |07.06.2020 Валери Симеонов: Предстои битката срещу картела при мобилните оператори . 15| 6152 |05.06.2020 Валери Симеонов: Този път сме невероятно елегантни и внимателни . 45| 6976 |03.06.2020 Манолова съди Валери Симеонов за лъжа. Божков не е финансирал кампанията й

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads