Реклама / Ads
2| 4095 |14.03.2019 НОВИНИ

Майката на Емо: И тази година някои ще отидат в Лясковец, за да изчеткат съвестта и имиджа си

.
Емил Шарков
И тази година някои хора ще отидат в Лясковец, за да изчеткат съвестта и имиджа си. Това написа във Фейсбук майката на убития командос Емил Шарков- Ваня Рибчева по повод 5-та годишнина от смъртта му. Почернената жена не се „заключи“ в личната си трагедия. Тя надмогна болката и се посвети не само на това да търси истината за провалената акция и истинските виновници за нея.
 

Като член на БОЕЦ, Ваня скочи срещу  десетките проблеми в обществото ни и с цялото си сърце се включи в  борбата с политическото статукво и мафията.  Тя не се уплаши да посочи кои според нея са истинските виновници за трагедията в Лясковец-Светлозар Лазаров, Георги Гайков и Атанас Илков. „Някои хора осребриха смъртта на момчето ми“, каза пред Фрог жената. И напомни, че ако Емо беше жив, вчера щеше да празнува 45-та си годишнина. Ваня е живото доказателство за това, което се пее в народната песен, че "либе жали до време, а майка до гроб".

 

Ето какво ни каза днес тя:

 

ПЕТ ГОДИНИ!

Няма, Времето лекува, няма Примирение, няма Успокоение, няма Забрава!

Синът ми за мен остава НЕЗАБРАВИМ и НЕЗАМЕНИМ!

И една безкрайна болка.

Така ще е и през следващите пет годиви, ако съм жива.

Но не моята мъка е важната.

Важното е, че един добър човек го няма вече, отиде си без време и нелепо.

Важното е, че можеше да свърши много добри и полезни дела. Светът щеше да бъде по-добро място, ако той беше жив.

Може би, и тази година ще има хора, които ще отидат чак в Лясковец да сложат цветя и да коленичат пред една нищо не значеща стена, упорити в стремежа си да поддържат една лъжа за големия смисъл и обществената полза от неговата смърт. И да изчеткат съвестта и имиджа си.

Ше се говори за неговите качества като командос и ведрата му природа като човек, но упорито ще бъде отбягвана темата за причините за смъртта му и за носенето на отговорност от хора на различни нива в МВР. Там Истината е табу, нещата не се наричат с истинските им имена и се преиначават в пошлия стремеж да се „помогне” на отряда. А отряда в близко време даже няма да съществува. Вече е написан проекта на закон, с който ще бъде ликвидиран. Принципът е като не можем да направим нещо добро, като не можем да поправим нещо, най-добре е да го заличим. И това е така, защото прокуратурата вместо да разследва безобразията на изпълнителната власт, ги прикрива. Защото властите в България вместо да се контролират, както е по конституция, взаимно се обслужват и това въобще не е в обществен интерес.

Хора, утре всеки от вас може да бъде на неговото или на моето място. Никой не е застрахован , че няма да стане обект на изкривената представа за справедливост и правосъдие в държавата ни.

Не трябва да се примиряваме с това!

Аз не съм се примирила!

 

 

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3597 |11.03.2019 Скок на детската престъпност отчита МВР през 2018 година . 4| 5250 |09.03.2019 50 000 роми от България пристигат на година в Германия . 2| 6309 |08.03.2019 Днес е денят на майката, съпругата, любимата, денят на Жената – Осми Март! . 0| 3875 |07.03.2019 Социалните поемат майката и шестте й деца след опита за продажба на едното

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads