Реклама / Ads
6| 3246 |25.02.2023 НОВИНИ

Въпреки отмяната: Националисти се събират на Луковмарш в София

.
Източник: БГНЕС
Националисти започнаха да се събират в центъра на София, за да отбележат годишнината от смъртта на генерал Христо Луков, въпреки отмяната за провеждане на шествие.
 

Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на вътрешните работи и кмета на Столична община да предприемат мерки за спазване на приложимите нормативни предписания, с цел опазване на обществения ред и защита правата на граждани в случаи на възникнала опасност по време на т.нар. „Луковмарш“, съобщават от прокуратурата.

 

Във ВАП е образувана преписка след постъпило писмо от служебния министър на външните работи, в което е изразено притеснение от провеждането на такова събитие. Постъпили са и становища от МВР, ДАНС и от неправителствени организации, свързани с предполагаеми рискове за нарушения на обществения ред.

 

С оглед гореизложеното и в съответствие с правомощията си, ВАП сезира компетентните органи да предприемат мерки за недопускане на нарушаване на обществения ред и в защита на правата на гражданите във връзка с мероприятието.

 

Шествието се провежда ежегодно през февруари от 2003-та година насам и събитието винаги е съпровождано от остри обществени реакции, а според противниците му, то е пропаганда на расизъм и неонацистки идеи.

 

Минимум 50 полицая са забелязани при пилоните на НДК. Паркирани са автомобили на полицията, автомобили на жандармерията и полицейски автобус, съобщава „Фокус”.

 

От СДВР потвърдиха, че засиленото присъствие на органите на реда е с цел  опазване на обществения ред поради предстоящи обществени прояви.

 

Проверка на ФрогНюз показа, че във Facebook има обявено събитие - Протест под надслов "Незаконният марш".

 

Ето какво пише в ивента на събитието:

 

Преди няколко дни главният прокурор Иван Гешев нарече Луковмарш “незаконен”. Но не си мислете, че той е “незаконен”, защото противоречи на българското законодателство или със съдебно решение е определен за такъв.

 

Напротив, не само, че това мероприятие винаги е провеждано според всички законови изисквания, но и пет години подред българският съд отменя заповедта за неговата забрана на кмета на София Йорданка Фандъкова. И въпреки това главният прокурор, който по дефиниция трябва да е човекът в България, който най-стриктно да изисква спазването на закона, съвсем спокойно застава над него.

 

Позволява си го, защото на негова страна може да не е закона, но са американското и руско посолство, куп чуждестранни либерални НПО-та, безродни партии и техните политици от целия политически спектър и не на последно място казионните медии, които безкритично предават посланията на всички изброени.


От другата страна на този, на пръв поглед, всемогъщ картел, който очевидно вече не зачита писаните закони, а сам определя кое е законно и кое не, според усмотрението си, сме ние, всички българи, които искаме сами да решаваме коя личност от нашата история да почитаме и как да го правим. Да, наистина звучи като като битка между Давид и Голиат. Защото единственото, което може да противопоставим на картела е историческата истина и желязната ни воля, да не позволяваме паметта за нашите славни предци да бъде заличена в името на глобалистката утопия.


Затова решихме тази година съвсем законно, извън Луковмарш, да организираме протест под надслов “Незаконният марш”, с който да свалим демократичните маски на всички от картела и да покажем истинското им, тоталитарно лице.

 

Този протест няма да бъде нито честване, нито възпоменание за една или друга историческа личност. Той ще бъде протест за правото ни на национална памет, за правото ни да говорим свободно и да се събираме свободно в собствената ни държава, без някое задкулисие, било то в България или извън нея, да ни отнема това право.


Принудени сме да се изправим срещу хулите, лъжите и поругаването, защото макар и днес те да са насочени конкретно към един български герой, тези, които стоят зад тях, са се прицелили във всичко това, което ни прави българи - история, култура, традиции, вяра.


Ако сега не надигнем глас срещу тези, които с тоталитарни средства се опитват да ни запушат устите ни и да ни казват кой може и кой не, да почитаме, сме обречени да видим как все още прикритата и мека либерална диктатура се превръща в открита и се връщат времената, познати ни от комунистическото потисничество в България.


В тази връзка призоваваме всеки свободолюбив патриот да се присъедини към нашия протест на 25 февруари, за да покажем, че няма незаконни маршове, а има незаконни действия от страна на българските институции, за което те активно са подстрекавани от безродни политици и чуждите им ментори.


Протестът ще се проведе под формата на шествие, което ще тръгне от пилоните пред НДК. На него ще могат да се носят само български знамена (ще има осигурени от организаторите, но всеки може да донесе и свое собствено със себе си) и тематични транспаранти, свързани с повода на събитието. След провеждането на протеста всички желаещи ще могат да отдадат почит към ген. Христо Луков в отделно мероприятие.


КОГАТО ПРАВОТО СЕ ПРЕВЪРНЕ В БЕЗПРАВИЕ, СЪПРОТИВАТА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА!


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 3042 |19.02.2023 Зеленски увери, че голямата част от Украйна има електричество, въпреки руските атаки . 10| 3400 |16.02.2023 След година война, въпреки противотанковите ”таралежи” и ракетите, животът в Киев е почти нормален . 1| 3232 |30.12.2022 Окончателно и въпреки президентското вето: Обнародваха в Държавен вестник промените в Изборния кодекс . 3| 3173 |19.12.2022 Хартиената бюлетина ще остане, въпреки президентското вето, прогнозира конституционалист

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads