Реклама / Ads
22| 5452 |16.03.2011 НОВИНИ

ВАС даде ход на делото срещу Кушлев

.
Стоян Кушлев Източник: Булфото
Върховният административен съд даде ход на делото за установяване на конфликт на интереси срещу председателя на Комисията за отнемане на престъпно имущество Стоян Кушлев.
 

Делото бе образувано по искане на парламентарната комисия за конфликт на интереси. Процесът обаче продължи на 18 май, тъй като магистратите поискаха от парламентарната доказателства да представи доказателства, че Кушлев е назначил на работа 8 свои роднини. Депутатите трябва да представят и точни изчисления на заплатите му, които евентуално ще бъдат конфискувани от държавата.

Кушлев бе даден на съд след като парламентарната комисия установи, че от 1993 г. до днес по документи Стоян Кушлев е председател на клубния съвет на сдружението „Царски ловен клуб“, а от 2004 г. е в управителния съвет на Националната развъдна асоциация по овцевъдство. Кушлев не е обявил и членството си в двете сдружения, както изисква Законът за конфликт на интереси.

Самият Кушлев не се яви на днешното съдебно заседание. От няколко месеца той е в болничен, като няколко пъти не се яви пред парламентарната комисия за изслушване. Адвокатът му Мария Славова поиска да бъдат разпитани като свидетели членовете на двете сдружения, в които участва Кушлев, тъй като, според нея, те щели да докажат, че организациите не развиват дейност от години.

Съдът, начело със известния покрай скандала Приморско съдия Андрей Икономов отказа да допусне свидетелите, защото по закон няма значение дали двете организации работят. Достатъчно е по документи Кушлев да е в управата им, за да има нарушение на законодателството. Съдията поиска на следващото заседание да получи справки от ГРАО за роднинските връзки на Кушлев с 8 от служителите в ръководената от него комисия. Според сигнала до парламента повечето са племенници и братовчеди на съпругата му.

Адвокат Славова пък оспори правото на парламентарната комисия да участва като страна в делото. Според съда Законът за конфликт на интереси е неясен.

Ако съдът установи нарушение от страна на Стоян Кушлев, той може да се прости със заплатите си в размер на 9000 лв., които е получавал от 2009 година насам. Те ще бъдат конфискувани в полза на държавата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4799 |16.03.2011 СГС прекрати делото срещу баба Цецка . 10| 4925 |15.03.2011 Стягат втори протест срещу цените на горивата . 7| 5855 |13.03.2011 Протест срещу скъпите горива . 4| 5186 |11.03.2011 Свидетел бламира делото срещу Анелия Цветкова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads