Реклама / Ads
48| 4818 |28.09.2023 НОВИНИ

Васил Терзиев е готов на дебат с Антон Хекимян

.
Васил Терзиев
Кандидатът за кмет на София от ПП-ДБ и „Спаси София“ Васил Терзиев е готов на дебат с кандидата на ГЕРБ Антон Хекимян.
 

„Готови сме за дебати, готови сме за сблъсъка“, посочи Терзиев е интервю за БГНЕС. 

 

„Очакванията след 17 години управление на ГЕРБ ще са огромни, затова се готвим много бързо, за да може да се ориентираме и да не се лутаме в общината. Това е голямо предизвикателство“, каза той.

 

Терзиев ще представи програмата си в началото на октомври, стана ясно от думите му.

 

Той описа и основните моменти от тази програма:

 

„Едно от основните ни обещания е парите да отиват при районните кметове, да подобрим контролните инструменти, които те имат, за да извършват най-правилното за гражданите“.

 

„Необходим е по-ясен процес при вземането на решения по проектите, идващи от районните кметове. Трябва да избегнем фаворитизирането на определени райони за сметка на други и да увеличим това, което те биха получили, тъй като в момента то е абсурдно ниско“, смята той.

 

„В момента средствата, с които районните кметове разполагат са около 300-400 хиляди лева за текущи ремонти, 10 хиляди за култура, 50-60 хиляди лева за поддръжка на детски площадки. Това няма как да сработи“, каза още Терзиев.

 

Кандидатът за кмет предлага и реформа - Столичният инспекторат да стане подопечен на районните кметове. Според него така постепенно ще се премине към модел, в който райнните кметове са по-овластени и по-близо до проблемите на гражданите.

 

Терзиев смята да работи и по инфраструктурни проекти. „Околовръстният път да бъде завършен. Свързването на Северната тангента и околовръстното с „Обеля“ и „Люлин“. Булевард „Копенхаген“, ул. „Филип Кутев“, посочи той.

 

„Вътрешните и външните рингове на града трябва да бъдат оформени, за да може да се олекоти трафика, който минава през центъра и ключовите места на града. Доизграждането на метрото е също част от тези проекти“, допълни Терзиев.

 

„Канализацията е друга наболяла тема на столицата. Не е нормално град като София, който има претенции да бъде модерна и европейска столица, да има толкова много райони, които страдат от проблеми с канализацията“, смята той.

 

„Във всеки един квартал трябва да има т.нар. „зелени оазиси“. Това са уредени места, където семействата с деца да могат спокойно да отидат, да има спортни съоръжения за всички възрастови групи. В момента почти всички площадки са за деца до 12 години“, е друга тема, която засегна Терзиев по линия на инфраструктурата на София.

 

„Тротоарите и улична инфраструктура трябва да бъдат направени веднъж като хората, а не ги ремонтираме на всеки две години. Нашият нов стандарт трябва да бъде ремонт от първия път“, посочи той. На този фон до края на седмицата очакваме да започне движението по отново ремонтираните жълти павета в центъра на София.

 

„Много от фирмите изпълнители, като ангажираните с ремонта на жълтите павета, например, се справят изключително добре в Сърбия, в Румъния или в Гърция. Защо не могат да се справят в България, а за много по-големи проекти успяват навън? Решението е значително по-добри задания, значително по-добри процедури и оставяне на фирмите да работят на свобода“, смята Терзиев.

 

По отношение политическата битка за местната власт в София, той заяви:

 

Работим за мнозинство. В астрология и нумерология не вярвам, вярвам в добрата работа. Със сигурност вярвам в добрите идеи, които са в интерес на гражданите, които са добре комуникирани, подготвени и обмислени. Ако това го има, би трябвало Общинският съвет да работи в интерес на гражданите независимо от коя политическа сила идва. По същия начин не би трябвало добра идея от ГЕРБ, от „Възраждане“ или от БСП да бъде отписана, само защото е тяхна“.

 

„За нас най-централно е да защитим публичния интерес. Веднъж щом прекрачиш прага на „Московска“, ти трябва да работиш за всички 1,6 милиона граждани. Не за определени фирми, не за определени райони, а за гражданите. Основната промяна, по която ние ще работим е да е ясно как се взимат решенията“, допълни Терзиев.

 

„Най-доброто лекарство е прозрачността“, категоричен бе кандидатът за кмет.  

 

На въпрос за Паметника на Съветската армия, той отговори:

 

„Чакаме го да отиде в заслужен отпуск в Музея на социалистическото изкуство“.

 

На място на паметника той си представя „място, което разказва по-добре българската история“. „Нещата, с които ние да се гордеем. Аз бих мислил за паметници и произведения на изкуството, които да ни водят в тази посока. Добрите решения се вземат, когато събереш най-правилните хора на едно място и им дадеш свобода да стигнат до нещо по-смело“, смята Терзиев.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 8531 |28.09.2023 Служебният кабинет опитал да продаде за жълти стотинки луксозна вила на Велинградската белодробна болница . 10| 5085 |28.09.2023 Ново поскъпване на основните стоки и услуги заради по-високите цени на горивата . 3| 4895 |28.09.2023 Д-р Искрен Иванов: Обвинените в шпионаж българи във Великобритания не са били професионалисти . 1| 3814 |28.09.2023 Депутатите гласуват отново промените в Закона за съдебната власт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads