Реклама / Ads
3| 4584 |02.07.2018 НОВИНИ

Вътрешният министър се оплака от раздутата структура на МВР

.
Валентин Радев
Вътрешният министър Ввалентин Радев реагира остро на въпрос за повтарящите се ”успешни опити” на арестанти да избягат: ”Къде са повтарящи се опити?! Вижте 2008-2009? Затова пак казвам - тенденциите са важни! Не го казвам аз, статистиката го показва. Примерно за убийствата в другите държави - там убийствата са в пъти повече”, заяви той.
 

Запитан как ще коментира упреците на Корнелия Нинова, че в системата на МВР има текучество, той отговори: "Не знам кой е подвел госпожа Нинова... Но за битовата престъпност е много важно назначаването на нови хора. И няма никакви обърквания и грешки в числа. Ние искаме още повече хора. Където и да съм бил, местните искат повече полицаи. Да де, ама ние имаме ограничен бюджет. Толкова е дала държавата. Толкова са гласували народните представители".

 

"Болната" тема от последните седмици - Ботевград и напрежението, създало се след нападението на цигани над полицаи, той коментира така: "Освободихме директора на областната дирекция и неговия заместник, защото те не са преценили как добре да се управляват нещата. Те проявиха слабости, бяха освободени". Радев поясни, че познава добре ситуацията в Ботевград и в цялата Областни дирекция на МВР в София-област ще има прерайониране.

 

"На нас са ни дали парите до 44-45 хиляди души, максимум до 50. Ние не можем да назначим повече, защото местата са ограничени. Но ние правим така - преназначаваме хора. Имаме и нови автомобили", обясни Радев пред Нова телевизия.

 

На въпрос дали не се усеща в обществото несигурност след последните случаи на избягали затворници и арестанти, той отговори: "Със сигурност хората се притесняват. Но не само полицията е отговорна за всичко. Тя е отговорна по еманация - от раждането, през възпитанието, до училището и завършването. Но те бягат, ние ги хващаме. Няма пропуски. Търсим Колев. Никога не изглеждат безнадеждни нещата. Търсим още един, избягал по времето на Орешарски. Търсим всички, отговорни пред закона. Няма спиране. Те трябва да знаят, че ще ги намерим. Трябва да знаят, че законът наказва".

 

Радев коментира и случая с избягалия арестант от Трето РПУ в Пловдив: "Ние знаем кой е отговорник. Началникът на РПУ не е създал необходимата организация, съпровождащият не е направил каквото трябва. Но си има ред - пишат се обяснения, има дисциплинарна комисия и се налагат наказания".

 

Валентин Радев заяви, че "системен проблем на МВР е голямата структура на министерството". "Засега и синдикати, и всички, които знаят за тази структурна реформа..., ще ни помогнат. Ще стане бавно, внимателно, с решението на всички".

На края на разговора той бе попитан какъв е случаят със 114 души, получили българско гражданство, който нашумя през последните дни: "Нашата задача е да провери има ли ги в системата... Системата работи. Ние само помагаме и проверяваме".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4728 |01.07.2018 Меркел остава канцлер, но вътрешният министър си отива? . 1| 3937 |28.06.2018 Земеделският министър няма други проблеми, освен климата! . 2| 4123 |27.06.2018 Министър Петков призна, че майките пак протестират недоволни от властта . 10| 5024 |26.06.2018 Зам.-министър поиска гумени куршуми срещу циганите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads