Реклама / Ads
13| 5789 |29.01.2013 НОВИНИ

Възобновиха делото "Белнейски"

.
Със скандал започна в съдебната зала в Пловдив делото "Белнейски”, което се гледа за втори път. Майката на осъдения за убийството на двете сестри Лазар Колев – Мариана Ганчева отправи закани и заплахи към свидетел по делото.
 

 "Боклуци с боклуци, толкова години го разтакавате", заяви Ганчева след което съдът я отстрани от залата с предупреждението, че може да бъде арестувана за хулиганство. Скандалът избухна в момента, в който свидетелят – Владимир Славов-Иширковеца започна разказ как Лазар Колев е признал пред него за убийствата. Двамата са били в една килия, в която е било сложено подслушвателно устройство, но записът не се получил.

След отстраняването на Мариана Генчева свидетелят поискал да разкаже подробности, но обявил, че, може би не бива да става пред толкова хора. Тогава съдът му позволи да го направи при закрити врата, съобщи агенция "Фокус". Иширковеца допълнил, че ще потвърди дадените вече пред следствието показания.

На свой ред защитата на Лазар Колев - Димитър Марковски, каза, че към момента гръбнакът на обвинението се гради на лъжепоказанията на Владимир Славов и че тяхната цел е да докажат, че това, което говори, не е истина. Освен това експертизите, които са поискани от тях, трябва да установят, че следите от пръстите под ноктите на Колев не са от сестри Белнейски.

Фани Белнейска, майката на двете сестри, продължава да вярва, че убийството е извършено от Лазар Колев и отхвърля всякакви версии за това, че са получили някакви пари.

Пловдивския апелативен съд гледа за втори път делото, образувано по жалба на подсъдимия Лазар Колев. С присъда на Окръжния съд в град Пазарджик, потвърдена от Пловдивския апелативен съд, му е наложено наказание "доживотен затвор без замяна".

Днешното дело бе отложено за 19 февруари . Адвокатите на Лазар Колев настояват за нова мярка на подзащитния си, но тя ще бъде разгледана на следващото заседание, по преценка на съда. До заседанието адвокатите ще трябва да осигурят и двамата свидетели, чиито имена не бяха съобщени днес под предлог с цел осигуряване на безопасността им.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6630 |28.01.2013 Прокурор на съд по делото САПАРД . 3| 5158 |23.01.2013 Отложиха делото срещу "Наглите" . 1| 8190 |04.01.2013 Делото за убийството на Женя Тодорова е на 1 февруари . 3| 4974 |19.12.2012 Дадоха ход на делото за радикален ислям в Пазарджик

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads