Реклама / Ads
28| 5449 |14.03.2021 НОВИНИ

Вдовицата на командоса Емил Шарков: 7 години след смъртта му МВР повтаря същите грешки

.
Източник: Утро
Вдовицата на убития командос Емил Шарков размаза от критики МВР. Днес се навършват седем години от смъртта на Шарков, който бе прострелян фатално при специализирана акция във Велико Търново. ”7 години след смъртта на Емо не мисля, че има научен урок. Всички грешки продължават да се повтарят, включително и в системата на .МВР.”, Това коментира пред медии във Велико Търново съпругата на убития в Лясковец спецполицай.
 

На 14 март 2014 г той беше прострелян, а петима негови колеги бяха ранени при спецакция в дома на барикадиралия се Петко Петков. Мъжът чакал спецотряда със заредено оръжие и подвел Шарков да свали щита си под предлог, че ще се предаде. След трагичната развръзка, бяха открити редица пропуски при организацията на операцията.


В деня на трагедията командоси от отряда на загиналия, съпругата му и близки отдадоха почит пред паметника на Шарков в Професионалната гимназия по електроника, която той е завършил. Отидоха да се поклонят и на паметната плоча на метри от лобното му място пред училището в Лясковец, чийто ученици той защитавал от агресивния Петко. Стрелецът излежава доживотна присъда без право на замяна в затвора Ловеч. Милена Шаркова намери за символично съвпадането на годишнината с Деня за прошка.

 

"Мога да простя. Един от ценните уроци, на които Емо ме е научил, да умея да се смирявам, да принизявам егото си и не е случайно, че точно на Прошка честваме 7 години от загубата му. Много ми липсва в това отношение, той беше човекът, който ми действа като катализатор за това да бъда добър човек и да мога да прощавам на хората", каза тя.


Милена Шаркова създаде фондация на името на съпруга си и в момента помага на 87 деца на загинали полицаи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4387 |10.03.2021 Адв. Емил Георгиев: Не бих се подхлъзнал по конспиративни теории за делегираните прокурори . 3| 3604 |08.03.2021 Апелативният съд потвърди: 18 г. затвор за акушерката Емилия Ковачева . 35| 4127 |20.02.2021 Вяра Емилова: БСП е единствената партия, която има програма за управление . 19| 4024 |19.02.2021 Емил Хърсев: Не ми се вярва да има седем партии в новия парламент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads