Реклама / Ads
208| 18194 |12.06.2012 НОВИНИ

В. Велева: Павлов искаше да прави Донев премиер

.
Валерия Велева
Щом това станало невъзможно, се вмъкнал проектът Кунева. Л. Павлов винаги е успявал да се измъкне, той си заплаща свободата. Хора като Павлов и Донев ще обжалват и в по-горна инстанция, където ще се намери хора, можещи да свалят обвинението, предвиди Велева.
 

Още когато Павлов и Донев заеха вестниците, аз излязох с остра позиция и казах, че нищо добро не очаква тези два вестника (Труд и 24 часа - б.ред.), обяви по ТВ 7 журналистката от в. Преса Валерия Велева. Платих за свободата си, но не съжалявам, каза тя. В поредицата "Лакомниците" на Преса и Тема били описани действията на Л. Павлов от началото на прехода.

Днес можем да кажем добра дума за прокуратурата и следствието, защото въпреки изключителния натиск, на който те са били подложени до най-високо ниво, те си свършиха работата. ДАНС иззели записа от в. Преса, за да го прослушат; не е вярно, че записът е манипулиран, каза Павлов. Тя обаче изрази едно малко съмнение - Л. Павлов през тези 20 години винаги е успявал да се измъкне, той успява да си заплаща свободата. Те ще обжалват и в по-горна инстанция това обвинение може да се пропука, да намери съответните хора в Апелативна прокуратура и съд, които могат да го свалят. Сетете се за връзките с О. Донев и Софарма, припомни Велева.

Л. Павлов купи тези две медии, за да си върне на Костов и на Първанов, на втория, защото не взе лицензии за телевизия, но искаше и да създаде политически проект, който да наложи Огнян Донев за премиер. След това се вмъкна проектът Кунева, налаган упорито медийно, добави тя.

Тезата за политическо отмъщение и за кризисен пи ар е глупост, коментира още Велева. Но каза, че и двата вестника на Павлов и Донев са територия на несвободното слово. Как може един човек, при това издател, може да каже, че е отрязал главите на Костов и Първанов, та дори и метафорично, възмути се Велева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 137| 7983 |12.06.2012 Слухове обвиха появата на Л. Павлов и О. Донев пред следствието . 69| 7995 |11.06.2012 Прокуратурата подхваща Любомир Павлов и Огнян Донев . 23| 8596 |03.06.2012 Лидия Павлова: Галеви са в чужбина; заплашваха ме с пистолет . 6| 5564 |23.05.2012 Павлова успокоява: Държавата ще помогне!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads