Реклама / Ads
0| 3879 |27.08.2024 НОВИНИ

Велико Минков: Има ли основание съдът да не настани детето ми при мен? Законът ли е толкова калпав?

.
Велико Минков
"Има ли основание съдът да реши да не настани детето при мен? И ако да - законът ли е толкова калпав, за да не може?". Това пита Велико Минков във Facebook.
 

Бащата на малкото момченце вече почти година опитва по съдебен път да бъде вписан като баща на детето си. От няколко месеца е наличен и ДНК тест, който доказва, че Минков е биологичен родител на момчето. Води и дело за вписване в акта за раждане на детето си срещу Габриела Славова-Пеева, която към момента - заедно с майка си Красимира, е обвинена в убийството на съпруга си Пейо Пеев.





Пеев бе убит в началото на годината. Седмици преди това двамата с Минков се запознават и съгласяват, че трябва да има промяна в акта за раждане, посочи Минков в интервю за ФрогНюз на 25 юли. 

 

Тогава той разказа, че благодарение на добрите си отношения с родителите на Пейо Пеев, на практика живее с детето си и го отглежда.

 

"Само защото има наказателно дело срещу Габриела, го има резултатът, че аз съм бащата. Това не беше заслуга на законите на страната, а случайност. На основание на този резултат социалните служби най-сетне се съгласиха да провеждат регулярни срещи между мен и детето - веднъж седмично по 40 минути. Ако не отглеждах детето, не се грижех за него по цял ден, за тези 40 минути на една седмица - какво щеше да показва то към мен? Ако родителите на Пейо не бяха толкова адекватни и добри, нямаше да живеем заедно и детето ми щеше да расте в един вакуум или по-лошо - можеше да бъде върнато на майка си", каза още Минков.

 

Ето какво пише той сега:

 

"В сряда от 15:30 ч. в Софийски районен съд ще се състои първото открито заседание, на което Дирекция "Социално подпомагане" Красно село ще искат от съда сина ми Кристиян да бъде настанен за две години при родителите на Пейо (на основание чл. 28 от ЗЗДет).


На съда сме предоставили с адвокат Пламен Борисов както ДНК експертизата, доказваща, че съм биологичен баща на детето, така и официален (финален) доклад от социалната услуга, на която с Кристиян ходихме веднъж седмично в продължение на няколко месеца, за да се провери дали е налице емоционална връзка между двама ни. Докладът е изцяло положителен.







Отделно от това има доклад на Дирекция "Социално подпомагане" Русе от средата на юни, чието заключение е, че препоръчват детето да бъде настанено при мен, защото имам нужните условия за целта, както и че показвам достатъчно добри родителски качества.


На всичкото отгоре и адвокатът на хората, при които е настанено детето, ще потвърди в залата, че от 4 месеца вече живея с тях и поемам голяма част от грижите за детето.


В задачата по-горе се пита - има ли основание съдът да реши да не настани детето при мен? И ако да - законът ли е толкова калпав, за да не може?".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2181 |27.08.2024 Израел и Хизбула: След най-масираната размяна на удари в неделя, какво следва? . 5| 2378 |27.08.2024 Русия хвърли по Украйна ракети "Кинжал", отново тероризира масирано цивилни с дронове . 0| 2174 |27.08.2024 В последния момент: Започват разговори за еврокомисар от България . 0| 2156 |27.08.2024 Кабинетът "Главчев 2" полага клетва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads